Városlista
2024. július 12, péntek - Izabella

Hírek

2012. Április 26. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Még egy hétig igényelhető a baromfi állatjóléti támogatás

Még egy hétig igényelhető a baromfi állatjóléti támogatás

Április 30-ig adhatják be a gazdák az első negyedéves baromfi állatjóléti támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségeihez.

Az intézkedés mintegy 1600 baromfitartásból élő gazdálkodót érint.

A 4 milliárd forintos támogatás növendék csirkére, szabad-tartásos csirkére, gyöngyösre, pecsenyelibára, növendék libára, fiatal libára, pecsenyekacsára és növendék kacsára, átminősített tenyészkakasra, tenyészjércére, házi tyúkra és átminősített előnevelt (növendék) pulykára, valamint levágott baromfifélére is igényelhető.

A nemzeti segítségből azok a baromfitartók részesülhetnek, akik teljesítik az előírtakon túlmutató állatjóléti kötelezettségeket, például az állati fehérjétől mentes takarmányt, a kíméletes állatmozgatást és szállítást, vagy az ivóvizes itatást. Az intézkedés mintegy 1600 baromfitartásból élő gazdálkodót érint.

Az Európai Bizottság által jóváhagyott, és 2013. december 31-ig fenntartható állatjóléti támogatás elősegíti az állattenyésztési ágazat stabilizálását, és hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

2024. Július 12. 07:57, péntek | Belföld

Meghosszabbítja a hőségriasztást július 18-án éjfélig az országos tisztifőorvos

Meghosszabbítja a harmadfokú hőségriasztást július 18-án éjfélig az ország egész területére vonatkozóan az országos tisztifőorvos

2024. Július 12. 07:54, péntek | Belföld

A futópálya állapota miatt ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret

A futópálya állapota miatt ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret - közölte a repülőtér csütörtök este az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:52, péntek | Belföld

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt a béke lehetőségeiről