Városlista
2021. december 9, csütörtök - Natália

Hírek

2019. November 29. 08:25, péntek | Belföld

Még fogadják a jelentkezőket a Musical KiMitTud-ra

Még fogadják a jelentkezőket a Musical KiMitTud-ra

December 6-ig lehet jelentkezni a Madách Színház tehetségkutató programjára, a musical KiMitTud-ra.

Mahó Andrea, Szirtes Tamás, Serbán Attila, Szente Vajk és Nagy Sándor is arra buzdít minden fiatalt 6 és 26 éves kor között, hogy jöjjön el a megmérettetésre.

A vetélkedő célja, hogy a musical műfaja számára olyan új tehetségeket fedezzenek fel, akik a musical-játszás három alapkövetelményének (ének, tánc, színjátszás) birtokában vannak.

A fiatalok három korosztályban indulhatnak a versenyen: 6-12 évesek, 13-18 évesek és 19-26 évesek kategóriájában. A jelentkezők a három alapkészség mellett egyéb előadóművészi képességüket is megmutathatják, mint például a hangszeres tudás, az akrobatika vagy a bűvészet.

“A Madách Színház tehetségkutató- és gondozó törekvése új formát ölt és útjára indítotuk a Tiéd a pálya! Musical KiMitTud-ot. 1962-től 1996-ig egy országot felforgató rendezvénysorozat zajlott itthon, a KiMitTud sok szempontból meghatározta a közbeszédet, a résztvevőknek pedig kiemelkedő lehetőséget biztosított. Csodáltam ezt a színes műsort, mely a pályakezdés nehézségeit is figyelembe véve segítette az arra alkalmas fiatalokat” – fogalmazott Szirtes Tamás.

Azt is elmondta, hogy az elmúlt években a Billy Elliot, a Rocksuli, a Mary Poppins előadások kapcsán csodálatos kisgyerekeket fedeztek fel.

A Tiéd a pálya! címmel útnak indult KiMiTud beharangozójában Nagy Sándor így buzdította a fiatalokat: “biztatlak bennetek, hogy gyertek el. Készüljetek fel a lehető legjobban és semmilyen klisére nincs szükség, csak őszintén, saját magatokat adjátok.”

Szente Vajk szerint az, hogy a fiatalok ezen a versenyen megmutathatják a tehetségüket, azért fontos, mert óriási gólhelyzet, és ha valaki egy ilyen edzőmérkőzésen gólokat szeret, az könnyen bekerülhet a kezdő csapatba.

“Higgyetek magatokban, élvezzétek, énekeljetek, táncoljatok, legyetek jó színészek” – üzente Serbán Attila.


A Zsűri tagjai: Bencze Ilona színművész, Gallusz Nikolett színművész, Kocsák Tibor karmester, a Madách Színház zenei vezetője, Köteles Géza karmester, Molnár Ferenc koreográfus, a Madách Színház tánckarának vezetője, Nagy Sándor színművész, Oberfrank Péter karmester, Polyák Lilla színművész, Szemenyei János színművész, író, zeneszerző, rendező, Szente Vajk színművész, író, rendező, Szerednyey Béla színművész, Tihanyi Ákos koreográfus, a Madách Színház tánckarának művészeti vezetője, Vaszilenko Eugenia táncművész, koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója.

Jelentkezni 2019. december 6-ig lehet a színház honlapján megtalálható űrlap kitöltésével és a jelentkező produkcióját bemutató maximum 2 db, egyenként maximum 3 perces videó beküldésével.

Kérdéseket a musical_kimittud@madachszinhaz.hu email címen várnak.

További információk ITT!

Forrás: szinhaz.org

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 08. 19:05, szerda | Belföld

Többfelé ónos esőre, illetve havazásra figyelmeztetnek

Ónos eső és havazás miatt is adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre.

2021. December 08. 18:02, szerda | Belföld

Családtámogatási kalkulátort indított a kormány

A családtámogatások "dzsungelében" az eligazodást segítő webes családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán videonyilatkozatban a Facebook-on.

2021. December 08. 14:07, szerda | Belföld

Megdőlt az áramfogyasztási rekord

Az előzetes adatok szerint megdőlt kedden délután az idén február 11-én mért országos áramfogyasztási rekord - tette közzé a honlapján szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir).

2021. December 08. 11:45, szerda | Belföld

The Beatles - Get Back

Egerben mutatták be az új Beatles könyvet.