Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 19. 14:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Még másfél millió szja-bevallást vár az adóhatóság

Még másfél millió szja-bevallást vár az adóhatóság

Május 15-ig 3,2 millió személyijövedelemadó-bevallás érkezett az adóhatósághoz, a május 20-i határidőig még mintegy 1,5 milliót várnak.

Tavaly 4,7 millió szja -bevallást nyújtottak be. Az adót is május 20-ig kell megfizetni valamint az szja 1+1 százalékáról is addig lehet rendelkezni - hívta fel a figyelmet Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV) tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta: a bevallások nagy része a tapasztalatok szerint mindig az utolsó héten érkezik.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy 2017-től már mintegy 4 millió magánszemélynek a NAV készíti el az szja-bevallást, amit mindenki elektronikusan tekinthet majd meg. A munkáltatók január óta továbbítják az ehhez szükséges adatokat az adóhatósághoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.