Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2013. Január 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Még metrósabb lehet a következő Windows

Még metrósabb lehet a következő Windows

Friss pletykák szerint ráncfelvarrást kap a Windows 8 utódjának hagyományos felülete.

Az utóbbi körülbelül két évben brutális mennyiségű, Windows 8-cal kapcsolatos információt megszellőztetett PCBeta fórum magát a Microsoft munkatársának nevező egyik felhasználója nyilvánosságra hozott néhány információt az állítólag 2013 közepén érkező Windows „Blue”-ról. Mint már megírtuk, a pletykák szerint a redmondiak szakítottak az eddig használt kiadási ciklussal, helyette az Apple módszerével megegyező módon évente jöhet majd egy komoly frissítés az operációs rendszerhez.

A témához visszatérve, a forrás szerint minden téren lesznek újdonságok a Windows 8 „Blue” kódnévre hallgató frissítésében: a vállalat már a 6.3-as verziójú kernelt használhatja benne (ennek újdonságairól nem esett szó), a modern grafikus felületen különféle apróságok mellett a Windows Phone 8-ban látott módon válhattak átméretezhetővé a csempék, míg a hagyományos kezelőfelülete elvileg laposabb és letisztultabb lesz.

A Start menü klónokat áruló cégek nagy örömére a Windows 9-ként is emlegetett operációs rendszerbe a Microsoft nem szándékozza visszaépíteni a sokak által hiányolt „vezérlőközpontot”, ezen témában a vállalat hivatalos álláspontja egyébiránt az, hogy két hét alatt meg lehet szokni a menü hiányát.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 10:46, péntek | Belföld

Ellopták a hóembert, az angyalkát és a szarvasokat

A sátoraljaújhelyi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy helyi, mezőgazdasági üzlet udvaráról történt lopással kapcsolatban.

2019. December 06. 09:51, péntek | Belföld

Ismét a Sziget lett az angolok kedvenc külföldi fesztiválja

Idén is a Szigetet választották a legjobb külföldi fesztiválnak a UK Festival Awards díjátadóján, ahol egy kategóriában a kontinens Anglián kívüli fesztiváljait is díjazzák - közölte a Sziget sajtóirodája az MTI-vel.

2019. December 06. 08:01, péntek | Belföld

Az IMF tovább javította a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedési prognózisát

Az IMF tovább javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági bővülésére vonatkozó előrejelzését: a 2019-est 4,9 százalékra, a 2020-ast pedig 3,5 százalékra emelte a novemberben várt 4,6 és 3,3 százalékról.

2019. December 06. 07:45, péntek | Belföld

Hamar használja fel az Erzsébet- utalványát!

Aki ebben a hónapban nem használja fel az Erzsébet-utalvány bármilyen formáját, annak elvész a pénze. Az Erzsébet Utalványforgalmazó 2020. január 1-jétől már csak a beváltott utalványok elszámolásával foglalkozik - hívja fel a figyel