Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 26. 13:04, kedd | Belföld
Forrás: mti/hirado.hu

Még mindig sokan vesznek hitelből karácsonyi ajándékot

Még mindig sokan vesznek hitelből karácsonyi ajándékot

A fogyasztási hitelek piaca jelentősen nőtt az idén, a karácsony újabb lendületet adott az áruhitelek, a személyi kölcsönök és a folyószámlahitelek iránti keresletnek, egyben a hitelkártya-használat is bővült

- derül ki a kereskedelni bankok munkatársainak idei tapasztalataiból. Az áruvásárlási és a szolgáltatási gyorskölcsönöknél az év vége a legerősebb időszak, az áruhitelek negyedét ilyenkor helyezik ki, a személyi kölcsönöknél ez a hatás kisebb – jelezte az OTP Bank. E piacokon az idén 40 százalékos bővülést várnak.

Az MKB Banknál a fogyasztási hitelek iránti érdeklődés nőtt az ünnepek közeledtével – közölte a pénzintézet. A fogyasztási hiteleknél az idén 80 százalék körül növekedést remélnek éves összevetésben – tették hozzá.

Az UniCredit Banknál megjegyezték: november közepétől emelkedtek a hitelkihelyezések a folyószámlahitel, a hitelkártya és a személyi kölcsön esetében is. Mindhárom hiteltípust az idei karácsonyi szezonban a tavalyi ünnepekhez képest nagyobb összegben vették igénybe a bank ügyfelei. A személyi kölcsönnél az emelkedésben az is szerepet játszott, hogy a pénzintézetnél ez évtől már nem csak a saját ügyfelek igényelhetik a terméket. A banknál az idén kihelyezett új fogyasztási hitelek volumene eddig 55 százalékkal nőtt időarányosan az előző évhez képest.

A K&H Banknál a személyi kölcsönök folyósítása idén a becslések szerint 45 százalékkal nő. A pénzintézetnél a piaci folyamatokkal egybehangzóan 2014 óta évről évre bővül a hitelfolyósítás – közölték, de utaltak arra is, hogy a személyi kölcsönöknél mindig a nyári hónapok a legerősebbek.

A CIB Bank élénk keresletet tapasztalt a személyi kölcsönök iránt, ami a tájékoztatásuk szerint azzal is összefügg, hogy a terméktípust év végén újra egy kampányban népszerűsítették. A hitelkártya-használat száma az év utolsó két hónapjában a tavalyi átlaghoz képest tíz százalékkal emelkedett, miközben a hitelkártyás vásárlások összege 16 százalékkal nőtt – közölte a pénzintézet. A CIB-nél a gépjármű-finanszírozás esetében növekvő keresletet tapasztaltak, valamint azt figyelték meg, hogy a magánszemélyek újra a banki finanszírozást választják az alsó-, illetve középkategóriás gépjárművek megvásárlásakor. A folyószámlahiteleknél nem érzékeltek jelentős mozgást.

A Takarékbankot, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-t, az FHB Jelzálogbank Nyrt-t, valamint a takarékszövetkezeteket magában foglaló Takarék Csoport arról számolt be, hogy az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt az érdeklődés a fogyasztási hiteleik iránt (személyi kölcsönt, folyószámlahitelt és hitelkártya termékeket értékesítenek). Évről évre látható, hogy az ünnepi szezon a fogyasztási hitelek egyik mozgatórugója a csoportnál, amely más pénzintézetekhez hasonlóan akciókkal készült az időszakra – tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.