Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 29. 14:07, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban a Cora áruházak

Még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban a Cora áruházak

Aláírták a hét Cora áruház átadás-átvételéről szóló dokumentumokat pénteken délután - mondta Gillemot Katalin, az Auchan szóvivője.

Pénteken délelőtt a Cora áruházak zárva tartottak, de az aláírást követően, délután újra kinyitottak. Ugyan még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban működtek délutántól az áruházak.

Korábbi tájékoztatás szerint akár pár hónap alatt lebonyolódhat a magyarországi hét Cora áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be. Mint Gillemot Katalin korábban elmondta, csaknem 3 ezer dolgozót vesznek át a Corától.

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy a az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t.

Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére".

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.