Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 06. 20:24, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Még tovább a bajnoki címek felé

Még tovább a bajnoki címek felé

A hétvégén Csehországban folytatódik az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB a következő bajnoki fordulóval Kelet-Európa egyik legtradicionálisabb versenypályáján Brno-ban.

A Gender Racing Team itt is a három fiatal versenyzőjével áll a rajthoz a bajnoki pontokért folyó további küzdelmekben.

Az előzetes nevezések alapján itt is nagyon komoly, több mint harmincfős mezőnyben kell majd helytállnia a GRT-s fiúknak. Nagy előny, hogy az év folyamán már tesztelhettek itt a csapat versenyzői, így a komoly szintkülönbségekkel tarkított gyors pályán már lesz tapasztalatuk, hogy milyen irányban induljanak el a mostani hétvégére a beállításokkal.

A Szlovák verseny hétvége után Hefler Róbert és Szabó Nikolas is megnyugtató előnnyel állnak az élen a bajnoki tabella élén. Hefler Robi vezeti az FIA CEZ Formula Renault Kupa és az OB abszolút értékelését, Nikolas toronymagasan vezeti a magyar Formula Renault Kupa értékelését, míg a csapat legifjabb versenyzője Szomszéd Lali a szlovák versenyhétvégén szerzett újabb futamgyőzelmével szorgosan zárkózik fel csapatársára ebben az értékelésben.

A komoly szintkülönbségekkel rendelkező közel öt és fél kilométeres pályán az előrejelzések alapján várhatóan változó időjárási körülmények között kell majd megküzdenie a mezőnynek, így talán még izgalmasabb küzdelmek várhatók, vagy akár még a RedBull Ringihez hasonló autó zúzós szituációk sem kizártak.

Bár kicsit messzebb esik ez a helyszín, de érdemes a magyar szurkolóknak is kilátogatni a cseh pályára, hiszen a CEZ és OB futamok mellett a hétvége igazán különleges látványossága lesz a BOSS GP kategóriája melyben a 90-es és korai 2000-es évek Forma 1-es és GP2-es versenyautóinak a küzdelmét láthatja a közönség.

A Gender Racing Team is nagy szeretettel vár minden magyar szurkolót a régi cseh versenypályán Brno-ban a hétvége folyamán.

Fotó: Kollár Attila

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.