Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 02. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Még egy hétig, elektronikusan is módosíthatnak a felvételizők

Még egy hétig, elektronikusan is módosíthatnak a felvételizők

Elektronikusan is javíthatnak jelentkezési adataikat a felsőoktatásba felvételizők, az e-felvételiben, az e-ügyintézés funkció segítségével. Így egyszerűen és gyorsan, mindössze néhány kattintással elküldhetik a javítási, módosít

Az érvényes jelentkezést benyújtók már megkapták az Oktatási Hivataltól az úgynevezett regisztrációs csomagot és az abban szereplő regisztrációs levelet, amelynek segítségével a jelentkezők ellenőrizhetik, helyesen kerültek-e be adataik a felvételi eljárás központi adatbázisába. Ezt azonban a felvi.hu-n keresztül is megtehetik: az itt található "Én felvim" oldalon ellenőrizhetik az érdeklődők a személyes adataikat, a jelentkezési helyeiket, valamint a beküldött dokumentumok feldolgozottságát. Azok is megtekinthetik itt az adataikat, akik nem elektronikusan, hanem postai úton nyújtották be jelentkezésüket. Előttük erre a regisztrációval nyílik a lehetőség. Ehhez a felhasználónév és a jelszó megadásán kívül a 12 jegyű felvételi azonosító számot is meg kell adniuk a felvételizőknek, ezt követően pedig az "E-felvételi" menüpontban léphetnek be az említett felületre. Aki pedig eddig nem rendelkezett az elektronikus ügyintézési funkciók használatához szükséges biztonsági kóddal, annak az első belépést követően küldik azt. Nem kell azonban újból regisztrálniuk az e-felvételizőknek, ők ugyanis a korábbi felhasználónévvel, jelszóval és biztonsági kóddal használhatják a felületet.


Az adat- és sorrendmódosítás, valamint a dokumentumpótlás végső határideje július 8., eddig küldhetik el a felvételizők elektronikusan vagy postai úton a különböző módosítási kérelmeket, mint például a személyes adatok módosítását, az egyszeri sorrendmódosítást, valamint nyújthatják be a jelentkezésekhez (pontszámításhoz) még szükséges, korábban nem csatolt vagy időközben megszerzett dokumentumokat. A személyes adatokat "A jelentkező adatai" pontban, az intézmények közötti sorendet pedig a "Jelentkezések" címet viselő menüben változtathatják meg a jelentkezők. A "Feldolgozási információk" című rész "Dokumentumok" nevet viselő pontjában táblázat formájában tekinthető meg, mely dokumentumok hiányoznak még. Az egyéb, pontszámításhoz szükséges dokumentumot az "Új dokumentum csatolása" gombra kattintva lehet feltölteni, ahol a file-okra vonatkozó követelmények, valamint a feltöltött dokumentumok státuszának magyarázata is megtalálható.


Ha valaki nem az elektronikus ügyintézést választja, a módosítási kérelmét, valamint a bizonyítványok, igazolások A/4-es másolatait postán is elküldheti az Oktatási Hivatal címére (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190). Fontos, hogy mindegyiken tüntessék fel a nevüket és felvételi azonosító számukat, vagyis a jelentkezési lapon lévő 12 jegyű számot, amelyet a regisztrációs levélben is megtalálnak. Az egyes kérelmekhez a Felvi Kérvénytárában találják meg a szükséges formanyomtatványt a felvételizők.


(Forrás: felvi.hu)


(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő