Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2010. Március 04. 06:52, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Még koránt sincs vége

Még koránt sincs vége

Továbbra is emelkedik a cégbezárások száma, nem hagy alább a csődhullám – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató februári jelentéséből. Az Opten szerint a cégfelszámolások számának remélt stagnálása helyett további megsz

Továbbra sem lehet fellélegezni, a válság változatlanul a legfontosabb tényező. Az Opten adatai szerint a felszámolások száma februárban is növekvő tendenciát mutat. Emelkedett mind a felszámolások, mind a végelszámolások száma az előző év azonos időszakához képest, amikorra a válság csúcspontját jósolták. A felszámolások számának folyamatos emelkedése egyértelműen a gazdasági válság elhúzódását mutatja Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója szerint. Februárban ugyan valamelyest csökkent a cégbezárások száma a januári adatokhoz képest, de ez nem tudható be javulásnak, vagy a válság alábbhagyásának. Az év második hónapjában országosan 1216 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, ez 128-cal - 12 százalékkal - több, mint egy évvel korábban.

2010 februárjában a végelszámolások száma az év első hónapjához képest másfélszeresére nőtt. Míg a tavalyi év hasonló időszakában 1236 cég bezárását határozták el a tulajdonosok, addig idén már 1374 vállalatnál döntöttek úgy, hogy lehúzzák a rolót. A hitelezők szempontjából a végelszámolások számának emelkedése akár pozitív is lehetne, természetesen csak abban az esetben, ha a felszámolások száma ezzel párhuzamosan csökkenne. Ám az előző év hasonló időszakához viszonyítva mindkét érték hasonló ütemben, 11 százalék körüli mértékben nő az Opten stratégiai igazgatója szerint.

Éves összehasonlításban továbbra is csökkenő tendenciát mutat az új vállalkozások számának alakulása. Míg tavaly ugyanezen időszakban 4341 céget alapítottak, idén ez a szám 4057-re módosult, ami 7 százalékos visszaesést jelent. A cégalapítási hajlandóság folyamatosan csökken, de ez nem tekinthető negatív tendenciának: tudjuk be inkább a realitások felismerésének - értékelt Csorbai Hajnalka.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 19:26, péntek | Belföld

Két hatalmas baleset is történt az M5-ös autópályán

Két baleset is lassítja a forgalmat az M5-ös autópályán, ahol hosszú dugó alakult ki - írja az Útinform.

2019. Szeptember 20. 19:02, péntek | Belföld

Félholtra vertek össze egy férfit Budapesten

A rendőrségre február 28-án éjfél után érkezett bejelentés, hogy Budapest IX. kerületében a Drégely utcában többen összeverekedtek.

2019. Szeptember 20. 13:41, péntek | Belföld

Tíz kilométeres torlódás az M1-es sztrádán

Egy leszakadt felsővezeték miatt korábban teljes szélességében lezárták az M1-es autópályát pénteken Hegyeshalom felé. Már feloldották a korlátozást, de még jelentős a torlódás.

2019. Szeptember 20. 13:34, péntek | Belföld

Még pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok

Október 25-ig pályázhatnak a Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település címre a munkahelyek és a települések - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.