Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2010. Október 26. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft

Még mindig számottevő elektromos és elektronikai hulladék kerül a kommunális hulladékba!

Még mindig számottevő elektromos és elektronikai hulladék kerül a kommunális hulladékba!

Ebben az évben lesz 5 éve, hogy megkezdte működését az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft.. A társaság célja, hogy koordinálja a csatlakozott vállalkozások elektromos és elektronikai berendezés hulladékainak kezelésére vonatkozó (

Az elhasznált energiatakarékos izzók, fénycsövek és különböző lámpák gyűjtését 2005 óta kormányrendelet írja elő. Mind a lakossági fogyasztóktól, mind az intézményektől, vállalkozásoktól, csarnokok, raktárhelyiségek, üzletközpontok üzemeltetőitől be kell gyűjteni az ilyen fényforrásokat. Az Electro-Coord partnerei ezért gyűjtőedényeket helyeztek ki folyamatosan az ilyen termékeket árusító üzletekbe, különböző gazdálkodó szervezetekhez, intézményekhez, önkormányzatokhoz, hulladékudvarokba és felvették a kapcsolatot a világítástechnikai berendezések szerelését, ellenőrzését végző vállalkozókkal, villanyszerelőkkel is.

Fontos tudni, hogy ez a fogyasztóknak nem kerül semmibe, csak egy kis odafigyelésbe, hogy a kihelyezett speciális gyűjtőkbe tegyék a kiégett izzókat, fénycsöveket. A begyűjtött hulladékot elszállítjuk és hasznosíttatjuk. Az egész Magyarországot lefedő régiós begyűjtő pontok és vállalkozások vezetői arra kérik a hulladék leadókat, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, hogy a világítástechnikai hulladékok szakszerű begyűjtését és kezelését el tudják végezni. Ez közös érdekünk a környezetünk és egészségünk védelme érdekében is. Ezen fényforrások nem helyezhetők el a települési szilárd hulladékokkal együtt. Gyűjtésük elkülönítve, egy visszavételi és begyűjtési rendszer keretében történik, amelynek eredményeként a begyűjtött hulladék mennyiség 92%-át sikerült újrahasznosítani 2010 eddig eltelt időszakában.

Kérjük védje Ön is környezetét és segítse az újrahasznosítást!

További információ: www.electro-coord.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.