Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Január 25. 06:22, hétfő | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Még vékony a jégréteg a tavakon

Még vékony a jégréteg a tavakon

Ha tartósan maradnak a fagypont alatti hőmérsékletek, január végén valószínűleg korcsolyázni is lehet a Velencei-tó, vagy a Balaton jegén. A két tavon már van jégréteg, de még nem éri el a 12 centiméteres vastagságot, amikortól bizto

A héten 6-7 centiméteres jégréteg alakult ki a Velencei tavon és a Balatonon is, de ahhoz, hogy korcsolyázni lehessen, még híznia kell a jégrétegnek. A biztonságos vastagság 12 centiméter, eléréséhez pedig tartós mínuszok szükségesek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egyébként a következő napokban is néhány fokkal a fagypont alatti hőmérsékletek várhatóak az ország legnagyobb részén, ahol derült idő lesz, akár mínusz 12-15 fokos éjszakai hőmérsékletek is lehetnek.

Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a tűzoltóságnak nincs információja arról, hogy hol lehet korcsolyázni. Annyi biztos, hogy csak a vizek tulajdonosai, kezelői - például az önkormányzatok - jelölhetnek ki helyeket téli sportokra. Ilyenkor gondoskodni kell a terület határának kijelöléséről, figyelőszolgálatról és rendszeres ellenőrzésről.

Bányatavakon, kikötőkben és folyókon minden esetben tilos a korcsolyázás. Az előző napok és a következő napok várhatóan hideg időjárása miatt vélhetően többen keresnek majd korcsolyázásra alkalmas vízfelületet. A biztonsági szabályokat azonban mindig be kell tartani. Mindig legyen a közelben valamilyen parti figyelőszolgálat, mert egy esetleges jégbeszakadásnál a túlélés esélye erősen lecsökken, ha nincs a közelben segítség.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

2020. Június 02. 14:08, kedd | Belföld

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi 180-ról 90 napra csökken az elvárt magyarországi tb-jogviszony igazolásának időtartama

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.