Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 27. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Megállapodás a Malév Zrt. új kollektív szerződéséről

Megállapodás a Malév Zrt. új kollektív szerződéséről

Több hónapos tárgyalás sorozat, a HUNALPA-val és HUNACCA-val folytatott intenzív egyeztetések után hosszú távú megállapodás született a Magyar Légiközlekedési Zrt.-nél alkalmazandó új Kollektív Szerződésről - közölte a Malév.


A pilóták és a légiutas-kísérők érdekképviselete a több hónapja tartó tárgyalás sorozat után döntött úgy, hogy egyeztetés keretében kívánja elérni a Kollektív Szerződés megkötését a munkáltatóval. Bár a hírek csak a pilóták és légiutas-kísérők pihenőidejének szabályozásáról szóltak, a felek a tárgyaló asztalnál a társaság összes munkavállalójára vonatkozó szabálykészlet kidolgozásán fáradoztak - derül ki a Magyar Légiközlekedési Zrt. tájékoztatásából.

Mint közleményükben írják, ennek a tárgyalás sorozatnak végére tett pontot a csütörtök esti megállapodás. Az új Kollektív szerződés többek között rendelkezik a társaság munkavállalóira általánosan vonatkozó szabályokról, a pilóták és légiutas-kísérők speciális munka és pihenőidő szabályairól, a krízis helyzetek kezeléséről (lásd izlandi vulkán kitörés hatása), valamint a cafeteria rendszerről is.

Óvári Tamás a HUNALPA elnöke kiemelte „Nagyon fontos volt számunkra, hogy olyan megállapodás szülessen, ami világosan meghatározza a munkavégzés feltételeit és tiszta, kiszámítható karrier pályát biztosítson a Malév Zrt. pilótái számára.”

Tóth Valéria Mária, a HUNACCA elnöke szerint: „Fontos volt, hogy a légiutas-kísérőkre vonatkozó, számunkra is elfogadható munka- és pihenő szabályzat összhangban legyen a pilóták szabályzatával, és egyaránt vonatkozzon mind a maléves, mind a kölcsönzött légiutas-kísérőkre.

Király József Humánpolitikai Igazgató a munkáltatói oldal tárgyalás vezetője szerint: „Olyan kompromisszumos megállapodást sikerült elérni, ami hosszabb távon is vállalható mind az érdekképviseletek, mind pedig a munkáltató részérő és a szabálykészlet kiterjed a Malév Zrt. valamennyi légi és földi dolgozójára.”

„Nehéz, kemény tárgyalásokon vagyunk túl, de köszönhetően az érdekképviseletek felelős gondolkodásának és kompromisszum keresésének egy jó megállapodást sikerült tető alá hozniuk a tárgyaló feleknek. Köszönetemet fejezem ki mind az érdekképviseleti mind a munkáltatói delegáció résztvevőinek az eredményes munkáért” - mondta Martin Gauss vezérigazgató.


OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár