Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 18. 06:12, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Megállapodás: vége a BKV-sztrájknak

Megállapodás: vége a BKV-sztrájknak

Vasárnap este negyed 10-kor aláírták a megállapodást a szakszervezeti vezetők és a BKV. Nemes Gábor érdekképviseletei szóvivő megerősítette a hírTV információját.

A megállapodást követően Nemes kérte a szerelőket és a buszvezetőket, mindent tegyenek meg azért, hogy a buszok hajnalban elindulhassanak. Kocsis István, a BKV első embere azt mondta, „tudjuk tartani a 10 éves üzleti koncepciót", Nemes Gábor hozzátette, megmarad a dolgozók 45 ezer forintos pulykapénze, valamint a 6 ezer forintos, adómentes étkezési hozzájárulást internetes előfizetésre is fordíthatják.

Demszky hátul surrant be

Este kilenc óra előtt nem sokkal Demszky Gábor megjelent a BKV-székház környékén, és Kocsis István irodája felé vette az irányt - közölte a hírTV helyszíni tudósítója. A sztrájkról egyeztető szakszervezeti vezetők eközben nem ott, hanem a tárgyalás helyszínén tartózkodnak, ám úgy tudni, továbbra sincs megegyezés a vitás kérdésekben a sztrájkolók és a BKV vezetése között. Az újságírókat - a jelek szerint - kirekesztették az információáramlásból, a tárgyalások elhúzódásának jele lehet az is, hogy egy tálca zsíros kenyeret kaptak lila hagymával. Ahhoz egyébként, hogy hétfőn rendben elindulhassanak a társaság járművei, éjfélig kell egyezségnek születnie, amire igen kevés az esély - fogalmazott a hírTV munkatársa.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő