Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2010. Január 18. 06:12, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Megállapodás: vége a BKV-sztrájknak

Megállapodás: vége a BKV-sztrájknak

Vasárnap este negyed 10-kor aláírták a megállapodást a szakszervezeti vezetők és a BKV. Nemes Gábor érdekképviseletei szóvivő megerősítette a hírTV információját.

A megállapodást követően Nemes kérte a szerelőket és a buszvezetőket, mindent tegyenek meg azért, hogy a buszok hajnalban elindulhassanak. Kocsis István, a BKV első embere azt mondta, „tudjuk tartani a 10 éves üzleti koncepciót", Nemes Gábor hozzátette, megmarad a dolgozók 45 ezer forintos pulykapénze, valamint a 6 ezer forintos, adómentes étkezési hozzájárulást internetes előfizetésre is fordíthatják.

Demszky hátul surrant be

Este kilenc óra előtt nem sokkal Demszky Gábor megjelent a BKV-székház környékén, és Kocsis István irodája felé vette az irányt - közölte a hírTV helyszíni tudósítója. A sztrájkról egyeztető szakszervezeti vezetők eközben nem ott, hanem a tárgyalás helyszínén tartózkodnak, ám úgy tudni, továbbra sincs megegyezés a vitás kérdésekben a sztrájkolók és a BKV vezetése között. Az újságírókat - a jelek szerint - kirekesztették az információáramlásból, a tárgyalások elhúzódásának jele lehet az is, hogy egy tálca zsíros kenyeret kaptak lila hagymával. Ahhoz egyébként, hogy hétfőn rendben elindulhassanak a társaság járművei, éjfélig kell egyezségnek születnie, amire igen kevés az esély - fogalmazott a hírTV munkatársa.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 19. 11:12, szerda | Belföld

Geológus: A globális felmelegedés hatására a szélsőséges időjárás válik uralkodóvá

A globális felmelegedés hatására a légköri folyamatok intenzívvé válnak, és általában a szélsőségek válnak uralkodóvá - mondta Juhász Árpád geológus szerda reggel az M1-en.

2019. Június 19. 08:05, szerda | Belföld

Csökkent az üzemanyagok ára

A Mol 5 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.

2019. Június 19. 08:04, szerda | Belföld

Elkezdődik a 2020-as költségvetés vitája

Az Országgyűlés ma kezdi meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők három nap alatt akár több mint 30 órában tárgyalhatnak a kormány javaslatáról.

2019. Június 19. 07:13, szerda | Belföld

Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV az új motorvonatokat

A szerelvényeknek adottságainak megfelelő, Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV 2020-tól a 11 új, emeletes KISS motorvonatot.