Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Június 16. 11:04, vasárnap | Életmód
Forrás: borsonline.hu

Megdöbbentő mit tömünk magunkba a chipsszel

Megdöbbentő mit tömünk magunkba a chipsszel

A sós ropogtatnivalók etetik magukat. Gyakran érezzük úgy, hogy csak egy kis chipset ettünk, miközben a nassolással egész napi só- és zsírszükségletünket teljesítettük.

A chipsek és snackek alapanyaga a burgonya és pálmaolaj, illetve a búzaliszt és a növényi olajok. Szeretjük a sós ízeket, ezért a gyártók bőven sózzák őket.

Tízféle sós apróságot tettünk nagyító alá, és ez bizony szó szerint igaz, mert a Maretti paradicsomos-olívás pirított kenyérkarikájának feliratát másként képtelenség elolvasni.

A magát újrapapírnak álcázó, műanyagfogású csomagoláson savak, kivonatok, sűrítőanyagok, aromák, lisztkezelő anyagok, emulgeáló szerek garmadája áll. A Bake Rolls zacskójára nem írták rá energia-, zsír-, só-, szénhidrát- és élelmiszerrost tartalmát. A Rolli nevű ropogós kenyérkarika zacskóján is csupán a hétféle összetevőt sorolják fel. Mindkét gyártó homályban hagyja nyilván nem jelentéktelen kalóriatartalmukat.

A Chio, a Chips, Stickletti és Crackings gyártója precízen tájékoztat az összetevőkről, kalóriákról. Így aztán tudjuk, hogy a chips 100 grammjából 23 gramm a zsír, pedig már 20 gramm is sok 100 gramm termékre vetítve. A Crackings szintén attól olyan jó puha, hogy sok benne a zsír, és a Gold Fischli is a zsiradéktól csúszik jól.

Cikk folytatása..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt