Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 16. 11:04, vasárnap | Életmód
Forrás: borsonline.hu

Megdöbbentő mit tömünk magunkba a chipsszel

Megdöbbentő mit tömünk magunkba a chipsszel

A sós ropogtatnivalók etetik magukat. Gyakran érezzük úgy, hogy csak egy kis chipset ettünk, miközben a nassolással egész napi só- és zsírszükségletünket teljesítettük.

A chipsek és snackek alapanyaga a burgonya és pálmaolaj, illetve a búzaliszt és a növényi olajok. Szeretjük a sós ízeket, ezért a gyártók bőven sózzák őket.

Tízféle sós apróságot tettünk nagyító alá, és ez bizony szó szerint igaz, mert a Maretti paradicsomos-olívás pirított kenyérkarikájának feliratát másként képtelenség elolvasni.

A magát újrapapírnak álcázó, műanyagfogású csomagoláson savak, kivonatok, sűrítőanyagok, aromák, lisztkezelő anyagok, emulgeáló szerek garmadája áll. A Bake Rolls zacskójára nem írták rá energia-, zsír-, só-, szénhidrát- és élelmiszerrost tartalmát. A Rolli nevű ropogós kenyérkarika zacskóján is csupán a hétféle összetevőt sorolják fel. Mindkét gyártó homályban hagyja nyilván nem jelentéktelen kalóriatartalmukat.

A Chio, a Chips, Stickletti és Crackings gyártója precízen tájékoztat az összetevőkről, kalóriákról. Így aztán tudjuk, hogy a chips 100 grammjából 23 gramm a zsír, pedig már 20 gramm is sok 100 gramm termékre vetítve. A Crackings szintén attól olyan jó puha, hogy sok benne a zsír, és a Gold Fischli is a zsiradéktól csúszik jól.

Cikk folytatása..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.