Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Január 02. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Megelőzte a Facebook a Google-t

Megelőzte a Facebook a Google-t

Lekörözte a Facebook a Google-t: a közösségi oldal volt tavaly a leglátogatottabb honlap az Egyesült Államokban, erre pedig eddig nem volt példa – áll az Experian Hitwise kutatócég szombaton nyilvánosságra hozott elemzésében. A felméré


A felmérés szerint világ legnagyobb keresőjeként számon tartott Google csak a második helyre szorult az amerikai internetes piacon: a látogatásoknak csupán 7,19 százalékát tudhatta magáénak tavaly. Mögötte a másik legnagyobb kereső, a Yahoo! levelezési oldala, a Yahoo! Mail végzett, 3,53 százalékkal, míg a Yahoo! keresőoldala a negyedik lett, 3,30 százalékkal. A leglátogatottabb ötbe a YouTube jutott még be: a videómegosztó oldal az internetes forgalom 2,65 százalékát hasította le magának.

A Facebook sikere ugyanakkor nem teljes: csupán a Google keresőoldalát sikerült letaszítani az első helyről, azonban a teljes Google-csoport – közte mások mellett a YouTube és a Gmail levelezési rendszer – összesen 9,85 százalékát vitte el az adatforgalomnak. Igaz, a közösségi oldal viszont megelőzte az Egyesült Államokban a Yahoo!-csoportot, utóbbi ugyanis az amerikai kattintások 8,12 százalékát szerezte meg.

A SearchEngineLand.com elemzőoldal egyik szakértője ugyanakkor a kutatás kapcsán arra figyelmeztetett, hogy az Experian Hitwise nem vette figyelembe sem a mobiltelefonos internethasználatot, ahol hagyományosan népszerű a Google, sem a Google Chrome böngészőt használók internetezési szokásait, akiknél pedig automatikusan a Google a kezdőlap. Azt azonban az elemző is elismerte, hogy az 500 millió felhasználóval rendelkező Facebook így is mérföldkőhöz érkezett, és „drámai növekedésen” megy keresztül. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.