Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Augusztus 12. 21:42, hétfő | Helyi

Megemlékezést tartottak Árnics Katalinról

Megemlékezést tartottak Árnics Katalinról

Megemlékezést tartottak a nemrégiben váratlanul elhunyt Árnics Katalin gyógypedagógus, tanár, pszichopedagógus, pedagógiai terapeutáról, a győri Vaskakas Művészeti Központban.

„Szeretnénk felidézni alakját, megalkuvást nem ismerő szakmai-emberi tartását, tisztaságát, életszeretetét, azt a hihetetlen energiát, amellyel mindezt megvalósította és adott több száz családnak esélyt, támogatást” – írták a megemlékezésre szóló meghívóban.

Augusztus 16-án 12 órakor pedig engesztelő szentmisét tartanak Árnics Katalin lelki üdvéért a hamvai megáldásával a Szentlélek-templomban.

Többek között Lőrincz Katalin Harangozó-díjas táncművész, a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjével kitüntetett, koreográfus, újságíró, egyetemi tanár is megemlékezett a nemrég elhunyt gyógypedagógusról.

Árnics Katalin rengeteget tett a sérült gyerekekért és szüleikért. Évtizedeken át autizmussal élő gyermekekkel és családjaikkal dolgozott, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban pedig a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját segítette. Éveken át szervezte Győrben a Kék napot, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, arra, hogy nagyon nehéz dolguk van azoknak a családoknak, akik autizmussal élő gyermeket nevelnek. Egész életében a sérülteket elfogadó gondolkodás megteremtésén dolgozott.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 12:52, hétfő | Helyi

Dr. Kálmán Csilla: \"A hobbim a munkám!\"

Interjú Dr. Kálmán Csilla kétszeres sportmodell világbajnokkal, aki a sporteredményei mellett három diplomát is szerzett.

2019. Október 20. 07:53, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp október 21-től

2019. Október 20. 07:50, vasárnap | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK GYURICS KÁROLY OTTÓT

A mosonmagyaróvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2019. Október 20. 07:44, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: