Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Augusztus 12. 21:42, hétfő | Helyi

Megemlékezést tartottak Árnics Katalinról

Megemlékezést tartottak Árnics Katalinról

Megemlékezést tartottak a nemrégiben váratlanul elhunyt Árnics Katalin gyógypedagógus, tanár, pszichopedagógus, pedagógiai terapeutáról, a győri Vaskakas Művészeti Központban.

„Szeretnénk felidézni alakját, megalkuvást nem ismerő szakmai-emberi tartását, tisztaságát, életszeretetét, azt a hihetetlen energiát, amellyel mindezt megvalósította és adott több száz családnak esélyt, támogatást” – írták a megemlékezésre szóló meghívóban.

Augusztus 16-án 12 órakor pedig engesztelő szentmisét tartanak Árnics Katalin lelki üdvéért a hamvai megáldásával a Szentlélek-templomban.

Többek között Lőrincz Katalin Harangozó-díjas táncművész, a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjével kitüntetett, koreográfus, újságíró, egyetemi tanár is megemlékezett a nemrég elhunyt gyógypedagógusról.

Árnics Katalin rengeteget tett a sérült gyerekekért és szüleikért. Évtizedeken át autizmussal élő gyermekekkel és családjaikkal dolgozott, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban pedig a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját segítette. Éveken át szervezte Győrben a Kék napot, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, arra, hogy nagyon nehéz dolguk van azoknak a családoknak, akik autizmussal élő gyermeket nevelnek. Egész életében a sérülteket elfogadó gondolkodás megteremtésén dolgozott.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.