Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 12. 21:42, hétfő | Helyi

Megemlékezést tartottak Árnics Katalinról

Megemlékezést tartottak Árnics Katalinról

Megemlékezést tartottak a nemrégiben váratlanul elhunyt Árnics Katalin gyógypedagógus, tanár, pszichopedagógus, pedagógiai terapeutáról, a győri Vaskakas Művészeti Központban.

„Szeretnénk felidézni alakját, megalkuvást nem ismerő szakmai-emberi tartását, tisztaságát, életszeretetét, azt a hihetetlen energiát, amellyel mindezt megvalósította és adott több száz családnak esélyt, támogatást” – írták a megemlékezésre szóló meghívóban.

Augusztus 16-án 12 órakor pedig engesztelő szentmisét tartanak Árnics Katalin lelki üdvéért a hamvai megáldásával a Szentlélek-templomban.

Többek között Lőrincz Katalin Harangozó-díjas táncművész, a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjével kitüntetett, koreográfus, újságíró, egyetemi tanár is megemlékezett a nemrég elhunyt gyógypedagógusról.

Árnics Katalin rengeteget tett a sérült gyerekekért és szüleikért. Évtizedeken át autizmussal élő gyermekekkel és családjaikkal dolgozott, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban pedig a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját segítette. Éveken át szervezte Győrben a Kék napot, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, arra, hogy nagyon nehéz dolguk van azoknak a családoknak, akik autizmussal élő gyermeket nevelnek. Egész életében a sérülteket elfogadó gondolkodás megteremtésén dolgozott.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 08:35, péntek | Helyi

Megnyíltak a Győri Bornapok

Borlovagok látványos felvonulásával vette kezdetét csütörtökön este a XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál Győrben.

2019. Augusztus 21. 18:06, szerda | Helyi

Győrben lövöldözött az utcán

Egy győri férfi fegyverrel a kezében sétálgatott az egyik úton, majd megállított egy autót úgy, hogy kétszer a levegőbe lőtt, majd kirabolt egy benzinkutat. Tettére nincs magyarázat.

2019. Augusztus 19. 08:16, hétfő | Helyi

ÜZLETBŐL AKARTAK LOPNI, KERESSÜK ŐKET

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két bolti tolvaj elfogása érdekében.

2019. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

A Nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása érdekében útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. Az önkormányzat a koncert utáni hazajutást ingyenes éjszakai járatokkal segíti: