Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 08. 14:45, szerda | Bulvár

Meghalt a filmsztárok fodrásza

Meghalt a filmsztárok fodrásza

94 éves korában meghalt Jacques Dessange, Marlene Dietrich, Liz Taylor, Ava Gardner és más filmsztárok fodrásza.

A nemzetközi hírű fodrász-vállalkozó január 7-én halt meg. Dessange-ot nemcsak a filmsztárok frizurái tették híressé: világszerte árulják hajápolási termékeit, valamint 43 országban több mint 1700 szalonja működik. Nevéhez fűződik a coiffé-decoiffé vágástechnika, amitől a frizura természetesnek, "rendetlennek" hat. A szakmát apja üzletében tanulta Souesmes-ben, majd 1945-ben Párizsba költözött, ahol - a nehéz kezdet után - Hubert-ről Jacques-ra változtatta a nevét, majd 1954-ben saját szalont nyitott a híres Champs-Élysées sugárút közelében.
Olyan filmcsillagok jártak hozzá, mint a francia Brigitte Bardot, Jeanne Moreau vagy az amerikai Jeas Seberg.A hatvanas években hivatalosan is a cannes-i filmfesztivál fodrásza lett és további világsztárok, köztük Liz Taylor, Marlene Dietrich és Ava Gardner frizurájit készíthette.

Első szalonjának nyitása után ötven évvel, 2004-ben kisebbik fiára, Benjaminra hagyta birodalmát. Eltérő elképzeléseik miatt azonban összevesztek, Dessange 2011-ben a szakításról könyvet jelentetett meg Le Complot (Az összesküvés) címmel.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Alain Jocard

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.