Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Január 08. 14:45, szerda | Bulvár

Meghalt a filmsztárok fodrásza

Meghalt a filmsztárok fodrásza

94 éves korában meghalt Jacques Dessange, Marlene Dietrich, Liz Taylor, Ava Gardner és más filmsztárok fodrásza.

A nemzetközi hírű fodrász-vállalkozó január 7-én halt meg. Dessange-ot nemcsak a filmsztárok frizurái tették híressé: világszerte árulják hajápolási termékeit, valamint 43 országban több mint 1700 szalonja működik. Nevéhez fűződik a coiffé-decoiffé vágástechnika, amitől a frizura természetesnek, "rendetlennek" hat. A szakmát apja üzletében tanulta Souesmes-ben, majd 1945-ben Párizsba költözött, ahol - a nehéz kezdet után - Hubert-ről Jacques-ra változtatta a nevét, majd 1954-ben saját szalont nyitott a híres Champs-Élysées sugárút közelében.
Olyan filmcsillagok jártak hozzá, mint a francia Brigitte Bardot, Jeanne Moreau vagy az amerikai Jeas Seberg.A hatvanas években hivatalosan is a cannes-i filmfesztivál fodrásza lett és további világsztárok, köztük Liz Taylor, Marlene Dietrich és Ava Gardner frizurájit készíthette.

Első szalonjának nyitása után ötven évvel, 2004-ben kisebbik fiára, Benjaminra hagyta birodalmát. Eltérő elképzeléseik miatt azonban összevesztek, Dessange 2011-ben a szakításról könyvet jelentetett meg Le Complot (Az összesküvés) címmel.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Alain Jocard

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 15:08, hétfő | Bulvár

Kiderült, hogy mi okozta Sean Connery halálát

A Bahama-szigeteken kiadott halottkémi jelentés szerint az október végén, 90 évesen elhunyt Sean Connery halálát tüdőgyulladás, szívproblémák és idős kora okozta.

2020. November 26. 08:00, csütörtök | Bulvár

Diéta Percek, Hamburger - VIDEÓ

A diétába néha egy kis bűnözés is belefér! Feri egy hamburger elkészítésébe avatja be nézőit!

2020. November 25. 13:05, szerda | Bulvár

Megjelent az Omega új lemeze, a Testamentum

Tizennyolc dal került az Omega Testamentum című új lemezére, amelynek életútösszegző mondanivalójának szomorú aktualitást ad Benkő László és Mihály Tamás múlt heti halála.

2020. November 25. 08:00, szerda | Bulvár

Andonik 4s vendége: Szulák Andrea - VIDEÓ

Szulák Andreával a főzésről beszélgettünk, aki a konyhaművészetébe is bevont minket. Ti milyen gyakran szoktatok főzni?