Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2013. Július 13. 16:50, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Meghalt az Indul a bakterház című film Bendegúza - Fotók az öngyilkosság helyszínéről

Meghalt az Indul a bakterház című film Bendegúza - Fotók az öngyilkosság helyszínéről

A Fót és Csomád közötti erdő azon része, ahol holtan találták Olvasztó Imrét július 13-án, aki az 1979-ben forgatott Indul a bakterház című filmben gyermekszínészként alakította az egyik főszereplő, Bendegúz karakterét.

A férfi holttestét szombat reggel a Fót és Csomád közötti erdőben találták meg. A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.A ma már kultuszfilmnek számító Indul a bakterház című filmet Mihályfy Sándor rendezte Rideg Sándor regénye alapján, a főbb szerepeket Olvasztó Imre mellett Koltai Róbert, Horváth Teri és Haumann Péter játszotta.


MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A gyerekszínésznek zseniális férfi 1966-ban született, tavaly novemberben töltötte be a 47. évét. Bár a film bombasiker volt, Olvasztóból végül nem lett színész, bár sokan próbálták rábeszélni. Ő viszont csak egy jó mókának fogta fel a filmforgatást, aztán élte tovább az életét. Így egyetlen filmben szerepelt csupán, az Indul a bakterházban, amelyet 1979-ben forgattak. A színészet világa nem érintette meg, felnőttként a nyomdaiparban helyezkedett el.Az akkor 13 éves Olvasztó Imre Regős Bendegúzt alakította a filmben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 14. 09:13, csütörtök | Bulvár

Autóval átment egy földön fekvő férfin, majd elhajtott

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a férfit, aki áthajtott egy út szélén fekvő emberen, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

2023. Szeptember 10. 17:28, vasárnap | Bulvár

Lezuhant egy repülőgép Magyarországon - Videó

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap - közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

2023. Szeptember 08. 07:45, péntek | Bulvár

Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert

2023. Szeptember 07. 17:25, csütörtök | Bulvár

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter - Videó

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).