Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 30. 11:30, hétfő | Külföld

Meghalt egy felgyújtott beteg a bukaresti kórház műtőasztalán

Meghalt egy felgyújtott beteg a bukaresti kórház műtőasztalán

Meghalt vasárnap az a súlyos égési sérüléseket szenvedett beteg, aki december 22-én szó szerint lángra lobbant a bukaresti Floreasca kórház műtőasztalán.

A rendőrség gyilkossági osztálya hétfőn gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálatot indított az ügyben - számolt be a maszol.ro hírportál.

A rendhagyó halálesetet az egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete is vizsgálja. Az eddigi információk szerint a különös tűzesetet az okozta, hogy a kórház személyzete rossz szert használt a 66 éves nő bőrfelületének fertőtlenítésére, és elektrosebészeti eszközzel érintkezve a páciens bőre és a szerrel átitatódott steril mező lángra lobbant. A tüzet egy vödör vízzel eloltották, de addig a beteg testfelületének 40 százaléka égett meg.

Az esetet Emanuel Ungureanu USR-s képviselő hozta nyilvánosságra, aki a műtétet végzős sebészt, Mircea Beurant vádolta a beteg felgyújtásával.

Mircea Beuran azonban a hét végén azt nyilatkozta, bizonyítani tudja, hogy még úton volt a Floreasca kórházba, amikor a műtőben lángra lobbant a páciens.

Ungureanu vasárnap este közölte, hogy a sebész hazudik, és hétfőn az ügyészségen feljelentést tesz ellene.

Az egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete időközben megvizsgálta a műtét jegyzőkönyvét, és kihallgatta a műtőben jelen levő alkalmazottak egy részét, de részleteket még nem közöltek, ugyanis a többi alkalmazottat hétfőn hallgatják ki.

A minisztérium közölte, ha szükséges, az országos gyógyszerészeti intézet szakembereit is kirendelik, hogy a műtőszoba orvosi felszerelését ellenőrizzék. A román egészségügyi miniszter egyébként vasárnap részvétét fejezte ki az elhunyt beteg családjának.

Forrás: origo.hu

Kép: youtube.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.