Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2020. Február 06. 08:01, csütörtök | Bulvár

Meghalt Kirk Douglas színész

Meghalt Kirk Douglas színész

A 103 éves színész halálhírét fia, Michael Douglas jelentette be, először a People magazinnak.

"Testvéreimmel mély szomorúsággal jelentjük be, hogy Kirk Douglas 103 éves korában itt hagyott minket"
"A világ számára legenda volt, a mozi aranykorának színésze, aki jól élt az arany éveiben, egy emberbarát, az igazságosság elkötelezettje (...). De számomra és tesvéreim, Joel és Peter számára egyszerűen Apa volt."
- írta.

Kirk Douglas, eredeti nevén Issur Danielovitch 1916. december 9-én született New Yorkban, egy hétgyerekes családban ő volt az egyetlen fiú. Karrierje a negyvenes években kezdődött, több mint kilencven filmben játszott, háromszor jelölték Oscar-díjra.

Az igazán nagy áttörése A bajnok (1949) című sportdráma volt, ezért kapta az első jelölését, majd az 1952-es A szörnyeteg és a szépség-ért a másodikat. Harmadik jelölését A nap szerelmese című filmért kapta, amelyben Vincent Van Goghot alakította.

1996-ban életmű Oscar-díjat kapott, amelyet Steven Spielberg adott át neki. "Kirk csodálatos életének végéig megőrizte filmsztár karizmáját, és megtiszteltetés számomra, hogy utolsó 45 évének apró része lehettem" - írta Kirk Douglas halálhírére közleményében Steven Spielberg.

Az Amerikai Filmintézet Hollywood legnagyobb csillagait felsoroló listáján a férfi színészek között a 17. volt (Orson Welles után és James Dean előtt).

Legismertebb alakítása az 1960-as Spartacus főszerepe, Stanley Kubrick rendezésében.

Kirk Douglas kétszer házasodott, első feleségétől, Diana Hilltől két gyereke született, Michael és Joel Douglas producer. Második feleségével, Anne Buydens producerrel tavaly ünnepelték 65. házassági évfordulójukat. Két fiuk született: Peter Douglas producer és Eric Douglas színész, aki 2004-ben alkohol- és drogtúladagolásban halt meg.

1991-ben helikopter-balesetet szenvedett, 1996-ban pedig stroke-ot kapott, amely után újra kellett tanulnia beszélni. A stroke-kal vívott harcáról könyvet is írt.

2016. december 9-én 100. születésnapját a Beverly Hills Hotelben ünnepelte családja és számos barátja társaságában, köztük volt Don Rickles, Jeffrey Katzenberg, Steven Spielberg, felesége Anne, Michael fia és menye, Catherine Zeta-Jones.

Utolsó, 103. születésnapján, két hónapja Catherine Zeta-Jones ezzel a képpel köszöntötte az Instagramján.

"Ez a pasi a térdemen 103 éves. Boldog születésnapot, Papi, szeretlek teljes szívemből!" - írta Catherine Zeta-Jones.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Valerie Macon - Kirk Douglas 2018-ban.; Spartacus (1960) - AFP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 06. 14:04, csütörtök | Bulvár

Megvan, hogy ki rendezi a Marvel Kapitány folytatását

Nia DaCosta fogja rendezni a nagysikerű Marvel Kapitány második részét - számolt be a The Variety című filmes portál.

2020. Augusztus 06. 11:49, csütörtök | Bulvár

Teqvilágrekord a kánikulában - VIDEÓK + GALÉRIA

12 óra, 4 sportág, 1 fürdő és persze a Prémium Médiaválogatott elszánt tagjai. Számokban így lehetne összefoglalni a hétvégén felállított újabb világrekordot, ami a Médiaválogatott nevéhez fűződik.

2020. Augusztus 05. 12:00, szerda | Bulvár

Főzzünk Robival! Club szendvics - VIDEÓ

Robi megmutatja nekünk, hogy is készül egy igazi club szendvics, és egy ezzel kapcsolatos legendát is megoszt a videóban! Jó szórakozást!

2020. Augusztus 05. 09:00, szerda | Bulvár

Andonik Retro Minifesztivál a Balaton északi partján - Werkfilmmel

Hajó helyett platón érkezett az Andonik Sztárválogatott a Balatonra!