Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Március 20. 14:45, vasárnap | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Meghalt Knut, a világhírű jegesmedve

Meghalt Knut, a világhírű jegesmedve

Elpusztult a berlini állatkert világhíres jegesmedvéje, Knut – közölte szombaton az állatkert medvékkel foglalkozó munkatársa. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a jegesmedve mitől halt meg. Knut 2006 decemberében született.

A berlini állatkert medveszakértőjének elmondása szerint Knut egyedül volt a jegesmedvék területén, amikor meghalt, miközben a vízben volt. Heiner Klös a DPA német hírügynökségnek elmondta: nagyjából hatszáz látogató nézte végig az esetet – írta a Spiegel című német lap.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a négyéves állat mitől pusztult el. Tetemén boncolást fognak végezni, hogy megállapítsák a halál pontos okát.

Knut 2007-ben vált világhíressé, miután anyja eldobta magától, és természetvédők felvetették, hogy el kellene altatni a kis bocsot. Amikor Knutot először mutatták be a nyilvánosságnak, nagyjából száz televíziós forgatócsoport és ötszáz riporter gyűlt össze a helyszínen. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

A medvebocs, és az őt körülvevő médiafelhajtás jót tett az állatkert gazdasági életének is. A park márciusban levédette a Knut márkanevet, amely után egy héttel a cég részvényeinek ára több mint a duplájára emelkedett. Az első évben a becslések szerint tízmillió eurót (mintegy 2,5 milliárd forint) hozott az őt megmentő állatkertnek a bocs.

AFP / spiegel.de / Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.