Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Január 03. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Meghamisították a magyar marhákat?

Meghamisították a magyar marhákat?

Büntetőfeljelentést tett több cég ellen novemberben a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, mert felmerült annak gyanúja, hogy egyes vállalkozások külföldi szarvasmarhákat hazai fülszámmal és dokumentumokkal láttak el.

A hivatal tavaly összesen 2,5 milliárd forintnyi bírságot szabott ki különböző szabálytalanságok miatt. A tojásszállítmányok ellenőrzése során például 600 ezer darab, bizonytalan eredetű tojást foglaltak le, és semmisítettek meg a második fél évben, a VPOP-val közösen ellenőrizték az élőállat szállítmányokat.

A vidékfejlesztési miniszter által elrendelt mézellenőrzésnek még nincs eredménye. Idén is szigorú ellenőrzésekre lehet számítani.

- A feljelentést külföldi szarvasmarhák átjelölése miatt tettük meg, hiszen a gyanúnk szerint ezeket az állatokat magyar szarvasmarhaként értékesítették tovább külföldre, súlyosan veszélyeztetve a hazai állat-egészségügyi helyzetet, illetve a magyar garanciát - mondta a hírTV-nek a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnöke, Bognár Lajos. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.