Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Március 11. 12:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Megháromszorozódott a TeSzedd! akcióban részt vevők száma

Megháromszorozódott a TeSzedd! akcióban részt vevők száma

Szinte megháromszorozódott a TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióban részt vevők és a helyszínek száma is a program 2011-es indulása óta

- közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára hétfőn az M1-en.

Weingartner Balázs azt mondta, mindezzel az összegyűjtött szemét mennyisége is arányosan nőtt.

Az önkéntesek nem szedhetnek veszélyes, elektronikai hulladékokat, valamint építési törmelékeket - tudatta az államtitkár. Ezért a programot az önkormányzatoknak meghirdetett illegális lerakóhelyek felszámolására kiírt pályázattal egészítik ki.

Weingartner Balázs reméli, hogy a szemétszedésnél szerzett tapasztalatok tovább erősítik az emberek hitét abban, hogy nem szabad szemetelni.

Az idei TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akciót március 18. és 24. között rendezik meg a Fenntarthatósági témahéttel együtt. A hulladékgyűjtés kellékeit az ITM biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.