Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 09. 08:45, péntek | Külföld

MEGHATÓ! A legendás Titanic film főszereplői mentették meg egy rákos édesanya életét

MEGHATÓ! A legendás Titanic film főszereplői mentették meg egy rákos édesanya életét

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio tavaly jótékonykodásra szánta magát, s úgy tűnik, hogy a történet happy enddel végződik. - derült ki nemrég.

Kate Winslet az angliai This Morning c. műsorban mondta el, hogy az ő segítségével összegyűjtött pénzzel tudtak segíteni Gemma Nuttalon, azon a 28 éves fogorvosnőn, akit terhessége első hónapjaiban petefészekrákkal diagnosztizáltak.

" A világban történnek csodák, és ez egy közülük." – mondta Winslet a műsorban. "Működött. Tényleg működött. Összegyűjtöttük a pénzt és a kezelés sikeres volt, és azt hiszem pont ez a lényeg." -tette hozzá.

Amikor diagnosztizálták a nőnél a betegséget, elutasította a lehetséges életmentő kezeléseket, hogy megmentse magzatát. Amikor a lánya megszületett, azt mondták neki, hogy hat hónapja van hátra.

2017 májusában, Gemma elkezdte az immunoterápiát egy német "csoda klinikán", miután hónapokkal a kemoterápiát, és a sugárkezelést követően megtudta, hogy agydaganata van. Minden kezelés 98 ezer dollárba (kb. 24 millió forintba) került - összesen hatszor kellett átesnie ezen-, és ez késztette őt arra, hogy létrehozzon egy weboldalt, ahol támogatást tudtak nyújtani számára az emberek. Körülbelül ekkor, 2017 májusában talált rá Kate Winslet, aki ugyanebben a betegségben, vagyis petefészekrákban veszítette el az édesanyját.

"Felhívtam Leonardo DiCapriot, és megkérdeztem tőle, hogy szerinte tudnánk-e rendezni egy jótékonysági vacsorát rendezni, vagy valami hasonlót." De neki jobb ötlete volt: azt mondta, menjek el vele az alapítványához, ahol felajánlunk egy vacsorát Jackkel és Rose-zal a Titanic legendás szereplőivel.

Winslet még ezt tette hozzá: "Most már képes vagyok létrehozni egy alapítványt, amely azokat az embereket fogja segíteni, akik abban a helyzetben vannak, mint Gemma volt. Ennek vezetésében Gemma fog nekem segíteni."

Forrás: blikk.hu

Fotó: AFP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.