Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Augusztus 22. 06:40, szerda | Bulvár

Megható! Fábián Juli javára lemondtak a díjról

Megható! Fábián Juli javára lemondtak a díjról

Kedd este átadták a zamárdi Strand Fesztiválon a Petőfi Zenei Díjakat. Az év női előadójának járó díj posztumusz lett, mivel a tavaly meghalt Fábián Julinak ajánlották szintén jelölt pályatársai.

A 66 éves Tátrai Tibor egy zúzós fellépéssel ünnepelte meg friss életműdíját. Ilyen volt a 2018-as Petőfi Zenei Díjak átadója.

Kedden este adták át a Petőfi Zenei Díjakat. Ez volt a harmadik díjkiosztó, és ezúttal Zamárdiban, a Strand Fesztiválon osztották ki az elismeréseket. A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös díját nyolc kategóriában ítélték oda, azt pedig már korábban bejelentették, hogy az életműdíjat – Bereményi Géza és Demjén Ferenc után – Tátrai Tibor kapja. A kategóriák 5-5 jelöltjét a Petőfi Rádióban 2017. március 1. és 2018. március 1. közöttlegtöbbet játszott 150 magyar dal alapján állították összeegy, zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre 2018. július 26-ig lehetett szavazni, és a szakmai testület is újra voksolt, a végeredményt pedig a szavazatok összessége adta.

A kétórás show-műsort Ákos indította két számmal, aztán színpadra lépett a két műsorvezető, Rókusfalvi Lili és Harsányi Levente, majd az MVM kommunikációs igazgatója, Lázár László bejelentette az első kategória, azaz Az év koncertje díjazottját, a Wellhellót. Utána a Cloud 9+ és a Halott Pénz énekese, Járai Márk foglalták el a színpadot, majd Medvegy Anikó, a Petőfi TV csatornaigazgatója átadta Az év videóklipjének választott Mosd fehérre című videó előadójának, azaz Rúzsa Magdinak a Petőfi-díjat. Az énekesnő azt mondta: "a klipben a szívem, lelkem benne volt."

A következő díjat, Az év férfi előadójának, Lukács Lászlónak Kiki, az Első Emelet énekese adta át. A Tankcsapda frontembere annyit mondott, ebben a díjban „vastagon benne van a közönség is a szavazatai által. A díjat megköszönte a Tankcsapda másik két tagjának, Sidinek és Fejes Tamásnak is.

Utána Az év legjobb DJ-je kategóriájában jelölt DJ Q-Cee pörgette egy rövid ideig a lemezeket, és a fellépésbe belecsempészte az Animal Cannibals – az utóbbi hetekben egy amerikai színésznő jóvoltából újra előkerült – Yozsefváros-át is. Majd a Random Trip női válogatottja, Jónás Vera, Koszi Janka, Lábas Viki és Tóth Vera léptek fel, és alapozták meg a hangulatot Az év női előadója díjhoz. A kategória négy jelöljte, Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Lábas Viki (Margaret Island), Rúzsa Magdi és Sena mellett az ötödik jelölt a tavaly meghalt Fábián Juli volt. A négy, színpadra álló énekesnő

közösen döntött úgy, hogy lemondanak a díjról társuk a javára,

aki már nem lehetett ott velük. A posztumusz díjat Fábián Juli édesanyja és menedzsere vette át Vaszily Miklóstól, az MTVA vezérigazgatójától. Menedzsere, Szepesi Mátyás azt mondta:

„egy dologban biztos vagyok, hogy Juli most nagyon örül ennek a díjnak."

És arra szeretnélek kérni benneteket, hogy mindenki a maga módján őrizze és ápolja Juli emlékét.” Emellett bejelentette, hogy létrehoztak egy alapítványt, amellyel a betegséggel küzdő előadóművészeket fogják segíteni. Az átadás után a négy énekesnő közösen adta elő Fábián Juli Like a Child című dalát. Az ezt követő rövid szünet után a Kelemen kabátban lépett a színpadra, és adta le talán a leghosszabb zenei betétet. Vendégeik is voltak: Fluor Tomi, Dorina és a ceglédi kannákkal operáló Varidance.

Utánuk színpadra hívták a következő díjátadót, Frenreisz Károlyt, aki Az év daláért járó díjat adta át Pápai Jocinak az Origó című számáért. A következő kategória pedig Az év feljfedezettje volt, és az idén 15 éves Punnany Massif tagjai adták át a díjat a Follow the Flow-nak. A hagyományoknak megfelelően a VOLT Fesztivál főszervezői, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán

adták át az életműdíjat, amit idén Tátrai Tibor kapott,

aki nem sokáig pihent, ugyanis az átvétel, és a rövid köszönet nyilvánítás után azonnal gitárt ragadott, és egyből színpadra lépett az Ivan & the Parazollal. A közös számuk után pedig jöttek a DJ-k, akik közül idén az Irie Maffiából is ismert JumoDaddy vehette át Az év DJ-jének járó díjat. Ez után pedig a brit DJ Sigala foglalta el a színpadot egy rövid set idejére. Majd jött a sorban az utolsó, Az év zenekara kategória, és a díjat idén a Petőfi Rádió igazgatója, Tiszttartó Titusz adta át a Halott Pénznek.

Az év dala: Blahalouisiana - Ha élni felejtek Az év zenekara: Halott Pénz Az év női előadója: Fábián Juli Az év férfi előadója: Lukács László (Tankcsapda) Az év felfedezettje: Follow the Flow Az év dj-je: JumoDaddy Az év koncertje: Wellhello - 2017. június 10., Budapest Park

Forrás: origo.hu

Képek: Rockstar Photographers

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára