Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2020. Március 11. 07:51, szerda | Belföld

Meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot

Meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot

Az idei Érték és Minőség Nagydíj pályázata lefedi szinte az egész gazdaságot, a 40 főkategória több mint 100 témakörében meghirdetett, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyére május 27-ig lehet jelentkezni.

- tájékoztatta az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa az MTI-vel.

Az idei év mottója: „Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk!”.

A pályázat fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, szakmai támogatója a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A közleményben kiemelték, a pályázat célja, hogy elismerje az áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, valamint szolgálja a gyártók, a forgalmazók és szolgáltatók aktív minőségpolitikájának fejlesztését.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Parlamentben adják át szeptember 9-én.

A meghirdetett 40 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, az infrastrukturális beruházásokat, az életminőség javítására szolgáló termékeket, szolgáltatásokat, a csomagolástechnikát, az informatikai programokat, rendszereket, szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, a lakberendezést vagy akár a webshop szolgáltatásokat.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója a közleményben a tanúsító védjegyet hídhoz hasonlította a vállalkozók és a fogyasztók között.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke a közleményben méltatta a kiírók törekvését, hogy a tudatos vásárlás és fogyasztás előmozdítását összekapcsolják a kimagasló minőséget előállító hazai termelők elismerésével. „Azok a vállalkozások ugyanis, amelyek az alkotás és a teremtés útján járva, a magyar földből, magyar alapanyagokból és hazai munkaerő közreműködésével, kreativitásukat latba vetve, készítik el termékeiket, sikerükkel Magyarország sikeréhez is hozzájárulnak” – mondta a közlemény szerint.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kiemelte, az Érték és Minőség Nagydíj azokat a szereplőket tömöríti, akik felismerték, hogy termékeikkel, értékmentő és értékteremtő munkájukkal saját közösségük erejét gyarapítják.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a közleményben kiemelte, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség harmadik éve külhoni támogatója az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatnak, évről évre emelkedik az elismerést Erdélyből elnyerők száma, mindez azt bizonyítja, hogy a honi magyar termékek és szolgáltatások magas szakmai színvonalat képviselnek, megállják a helyüket a határainkon túl is.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2020-ban harmadik alkalommal írta ki a Diamond Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., az erdélyi székhelyű Multinvest SRL., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., és a Szám-Pont Kft.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Illusztráció - MTI/Kovács Attila - A Hollóházi Porcelán Manufaktúrában készült díjak az Érték és Minőség Nagydíj pályázat meghirdetése alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón 2019. március 12-én

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. Szeptember 23. 08:20, szombat | Belföld

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe

2023. Szeptember 23. 08:18, szombat | Belföld

Paks II. - Roszatom: minden akadály elhárult a beruházás elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon

2023. Szeptember 23. 08:15, szombat | Belföld

A MÁV megkezdte a felkészülést a győri vasútvonal felújításának második ütemére

Megkezdődött a felkészülés az 1-es (győri) vasúti fővonal vágányfelújításának második ütemére, a teljes vágányzárra: október 27-től három héten át Biatorbágy és Szárliget között mindkét vágányon szünetel majd a vasúti fo