Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Szeptember 14. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Meghódítja a NASA-t két budapesti látássérült fiatal

Meghódítja a NASA-t két budapesti látássérült fiatal

Két budapesti fiatal, Ócsvári Áron és Velegi István vehet részt a látássérültek számára induló NASA Űrtáborban az Egyesült Államokban. Egy pályázat alapján választották ki őket. Szeptember 24-én indulnak majd az Alabama államban

 

A két 18 éves budapesti fiú a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) Ugródeszka: a Hold című pályázatának köszönhetően jutnak el egy hétre a NASA Űrtáborba, az Egyesült Államokba. Alabama államban, Hunstville-ben lesz a program. A fiatalok kipróbálhatják magukat űrhajós szimulátorokban, így például sétálhatnak a holdi gravitációban, vezethetik szimulátorban az amerikai űrrepülőgépet, búvárok segítségével víz alatti szereléseket végezhetnek, amerikai űrhajósokkal találkozhatnak és barátságokat köthetnek a tábor résztvevőivel.



A két látássérült középiskolás részvételi és utazási költségét teljes egészében a MANT finanszírozza, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól (NKTH) elnyert támogatás segítségével. Látó kísérőjük Szelinger Tamás, az Informatika a látássérültekért Alapítvány önkéntese lesz.



FH

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő