Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 10. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Megint nem jó galambnak lenni Győrben

Megint nem jó galambnak lenni Győrben

Áprilistól a győri önkormányzat ismét megbízta azt a Csongrád megyei céget, amely 2009 óta végzi a városban a galambállomány gyérítését.

Évekkel ezelőtt még komoly gondot okoztak a szárnyasok, a padlásokon és az erkélyeken szinte lehetetlen volt teregetni, az ereszcsatornákat pedig sokszor eldugította a galambürülék. A folyamatos befogásoknak köszönhetően mostanra az egytizedére csökkent a győri galambállomány, a megmaradt egyedek pedig alig - alig zavarják az embereket.

Elpusztult galambok a zsinagóga tetején. Ezen az épületen is van védőháló, ami megakadályozza a szárnyasok ott tartózkodását. Mint ahogy sok már belvárosi épületen is így védekeznek a kártékony madarak ellen. De nem e miatt, hanem a gyérítésnek köszönhetően csappant meg látványosan a galambállomány Győrben. Néhány év alatt tizedére csökkent a sokat bírált madarak száma a városban. Ennek sokan örülnek, de van aki észre sem vette a változást, mert egyszerűen nem is foglalkozik a galamb problémával.

Győrben 2009 óta egy Csongrád megyei cég gyéríti a galambokat. Ennek köszönhetően ma már mindössze 600 - 800 van a szárnyasokból. A társaság jól ismeri a problémás helyeket, hatékonyságuknak köszönhetően stábunk is alig talált galambot olyan tereken, ahol korábban százával fészkeltek. Mindeközben bevált a galambetetést tiltó rendelet is, az elmúlt évben például egyetlen bejelentés vagy lakossági panasz sem érkezett amiatt, hogy valaki megszegte volna a szabályozást.

Címkék: Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.