Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2011. Szeptember 29. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégis lesz ebadó - az önkormányzatok szabadon dönthetnek

Mégis lesz ebadó - az önkormányzatok szabadon dönthetnek

Mégis lesz ebadó. A Heti Válasz azt írja, hogy az úgynevezett ebrendészeti hozzájárulásról szóló tervezetet már az Országgyűlés tárgyalja.

Az önkormányzatok szabadon dönthetik el, hogy 3500 forintos ebadóval sújtják-e a kutyatulajdonosokat. A menhelyről befogadott kedvencek után viszont nem kell adózni.

Kivételnek számítanak még a mentő-, a jelző-, a vakvezető, a rokkantsegítő, vagy a terápiás kutyák. Továbbá, a honvédségnél, és nemzetbiztonsági szolgálatnál lévő ebek, illetve az ivartalanított kutyák. Az ebadó mértéke évi 3500 forint lehet, amit az önkormányzatok szedhetnek majd be a gazdáktól. Bár évről évre egyre kevesebb kutya van - legalábbis erre utal, hogy két éve még 1,5 millió, tavaly már 250 ezerrel kevesebb kutyát oltottak be veszettség ellen -, szakértők még így is 2-2,5 millióra teszik a házőrzők számát hazánkban, a gazdátlan ebekét pedig legalább 50 ezerre. A bizonytalan becslések helyett pontosabb képet csak az önkormányzatok évenkénti ebösszeírása eredményezhetne, a világon elsők között bevezetett hagyományunkat azonban 2008-ban eltörölte a Gyurcsány-kormány.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 13:00, szerda | Belföld

Idén 19 balatoni strandon van elsősegélynyújtó szolgálat

Ezen a nyáron a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozatának több mint 320 önkéntese 19 balatoni strandon részesíti elsősegélyben a bajba jutottakat.

2020. Július 08. 12:07, szerda | Belföld

Magyar termelő adataival visszaélve adtak el igazolatlan származású napraforgót

Magyar termelő nevével visszaélve értékesítettek nagy mennyiségű, igazolatlan származású napraforgót; a kifogásolt iratokkal ellátott terményt, a termelő nevével,

2020. Július 08. 10:02, szerda | Belföld

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek ellen

Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – közölte a rendőrség szerda reggel a honlapján.

2020. Július 08. 08:08, szerda | Belföld

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.