Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2011. Szeptember 29. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégis lesz ebadó - az önkormányzatok szabadon dönthetnek

Mégis lesz ebadó - az önkormányzatok szabadon dönthetnek

Mégis lesz ebadó. A Heti Válasz azt írja, hogy az úgynevezett ebrendészeti hozzájárulásról szóló tervezetet már az Országgyűlés tárgyalja.

Az önkormányzatok szabadon dönthetik el, hogy 3500 forintos ebadóval sújtják-e a kutyatulajdonosokat. A menhelyről befogadott kedvencek után viszont nem kell adózni.

Kivételnek számítanak még a mentő-, a jelző-, a vakvezető, a rokkantsegítő, vagy a terápiás kutyák. Továbbá, a honvédségnél, és nemzetbiztonsági szolgálatnál lévő ebek, illetve az ivartalanított kutyák. Az ebadó mértéke évi 3500 forint lehet, amit az önkormányzatok szedhetnek majd be a gazdáktól. Bár évről évre egyre kevesebb kutya van - legalábbis erre utal, hogy két éve még 1,5 millió, tavaly már 250 ezerrel kevesebb kutyát oltottak be veszettség ellen -, szakértők még így is 2-2,5 millióra teszik a házőrzők számát hazánkban, a gazdátlan ebekét pedig legalább 50 ezerre. A bizonytalan becslések helyett pontosabb képet csak az önkormányzatok évenkénti ebösszeírása eredményezhetne, a világon elsők között bevezetett hagyományunkat azonban 2008-ban eltörölte a Gyurcsány-kormány.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 09:59, csütörtök | Belföld

Nők működtettek egy csongrádi droglabort, elkapták őket

Három nőt és egy férfit gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek a csongrádi rendőrök egy droglabor felszámolását követően – közölte a rendőrség a honlapján.

2019. November 21. 07:57, csütörtök | Belföld

Tömegkaramból az M7-esen, jelentős torlódás várható

Több autó karambolozott az M7-es Budapestre bevezető szakaszán csütörtök reggel, emiatt jelentős torlódás alakult ki a város felé.

2019. November 21. 07:45, csütörtök | Belföld

Három éves kislányt szállítottak mentőhelikopterrel kórházba, meghalt

A gyors segítség ellenére nem sikerült megmenteni annak a hároméves kislánynak az életét, akit tegnap egy autóbaleset után mentőhelikopterrel szállítottak kórházba - közölte honlapján a rendőrség.

2019. November 21. 07:32, csütörtök | Belföld

Súlyos bírságot kaphatnak azok, akik begyújtanak

Megkezdődött a fűtési szezon, azonban nagyon nem mindegy, hogy mivel tüzelünk.