Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Augusztus 26. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megjelent az Ebola Kongóban is

Megjelent az Ebola Kongóban is

Az Ebola-vírus újból felbukkant a Kongói Demokratikus Köztársaságban, az eredeti származási helyén - jelentette be vasárnap az ország egészségügyi minisztere. 'Az eredmények pozitívak. Az Ebola-vírus jelenlétét Kongóban megerősítették' - közölte Félix Kabange Numbi azokra a mintákra hivatkozva, amelyeket gyomorvérzéstől szenvedő, elhunyt betegektől vettek le. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt héten azt mondta, hogy ennek nincs köze az ebolához.

A betegség, amelyet eddig nem azonosítottak, augusztus 11. óta 13 halálos áldozatot szedett Egyenlítő tartományban, az ország északnyugati részében. Nyolc halott mintáját küldték el az országos biomedikai kutató intézetbe, s ezekből eddig kettőben mutatták ki az ebolát - mondta a miniszter a televízióban közvetített tájékoztatójában. A tesztelést folytatják - tette hozzá.

Kabange Numbi az üzenetben hivatalosan kihirdette 'a hetedik Ebola-járványt a Kongói Demokratikus Köztársaságban' azóta, hogy 1976-ban felfedezték a vírust. A miniszter elmondta ugyanakkor, hogy a most kimutatott kórokozó más törzshöz tartozik, mint amelyik Nyugat-Afrikában már több mint 1400 embert ölt meg február óta. Megnyugtatásul közölte, hogy Jera körzete, ahol a megbetegedéseket észlelték, 1200 kilométerre van Kinshasától, a fővárostól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.