Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 02. 07:10, csütörtök | Belföld

Megjelentek az új magyar rendszámok

Megjelentek az új magyar rendszámok

Már feltűntek a hazai utakon az első R betűvel kezdődő rendszámok.

Közeledik a P betűvel kezdődő rendszámok kifutása Magyarországon, a következő sorozat a Q kihagyása miatt R betűvel kezdődik majd. Korábban az O is kimaradt, az N után egyből a P következett, a magyarázat pedig ugyanaz: az O és Q karaktereket könnyen összetéveszthetik a nullával a rendszámfelismerő szoftverek, főleg, ha tömegesen vannak jelen az utakon.

Magyarországon sok-sok éve nem is végződnek a sorozatban kiadott rendszámok O-ra, Q-ra és I-re, utóbbit az 1-essel lehetne könnyen összetéveszteni.

A Miniszterelnökség korábban azt nyilatkozta, hogy júliusban megkapják az autósok az első R betűs rendszámokat.

A rendszámvadászok már láttak az utakon néhány olyan R betűs rendszámot, amelyek jó eséllyel valóban sorozatrendszámok, a RAF és RAU kombinációk sem tűnnek olyannak, amelyekért valaki fizetett volna. Egy céges Skoda Superb flottán RAC kombinációt is láttak már.

A rendszámok országon belüli eloszlása egyébként részben véletlenszerű, aki most veszi át új autóját, akár még PX-szel kezdődő, vagy még korábbi kombinációt is kaphat egyes okmányirodákban. Még hónapokig eltart, amíg mindenhol kifutnak a meglévő készletek, és felváltják őket az R-es táblák.

Forrás: origo.hu

Kép: forum.index.hu

Címkék: autós hír, rendszám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.