Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Április 19. 07:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Megkérdőjelezi a HM-tender tisztaságát a Túri Cipő Kft.

Megkérdőjelezi a HM-tender tisztaságát a Túri Cipő Kft.

Megkérdőjelezi a Honvédelmi Minisztérium egyik közbeszerzési pályázatának tisztaságát a Tisza Cipőgyár utódjaként működő Túri Cipő Kft. A mezőtúri cég szerint a katonai bakancsok beszerzésére kiírt fél milliárd forintos pályá

Ránézésre a mezőtúri bakancs is hasonló, csak a külföldi dupla annyiba kerül. Az ügyvezető szerint a HM akár 42 ezer forintért is megvette volna párját, ha ők nem szállnak versenybe. A minisztérium végül 29800 forintban egyezett meg a nyertes külföldi céggel, pedig megkaphatta volna 10 ezer forinttal olcsóbban a mezőtúri gyártól. 180 dolgozóból 50-et már szinte biztos hogy elküldenek, de a gyár fennmaradása is veszélybe került. „Bíztunk benne, hogy ezt a pályázatot elnyerjük, és akkor legalább három évig biztonságban érezhettük volna magunkat, mert mióta a keleti piacot elvesztettük, azóta folyamatos létbizonytalansággal küzdünk" - mondta Leskóné Wágner Gabriella.


A térség szocialista országgyűlési képviselője, Rózsa Endre márciusban épp a honvédelmi miniszterrel együtt kampányolt, és akkor még Szekeres Imre is munkahelymegtartásról és teremtésről beszélt. „Egy Szolnok megyei vezetésű Honvédelmi Minisztérium egyszerűen nem vette figyelembe azt, hogy magyar értékből is elő lehet állítani olyan minőségű terméket, mint egy német cég által előállított termék. Megígérték ennek a településnek és az itt élőknek is, hogy munkahelyeket teremtenek. Ezzel szemben az történt, hogy inkább német céget támogattak, és nem itt teremtettek munkahelyeket, hanem Németországban" - közölte Boldog István Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelölt.



A Honvédelmi Minisztérium közleményben cáfol, szerintük a mezőtúri gyár terméke nem volt megfelelő minőségű. Arra a kérdésre azonban, hogy a minőségellenőrzést miért egy német céggel végeztették, nem válaszoltak.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.