Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2017. Október 18. 17:00, szerda | Belföld

Megkétszereződött az allergiások száma

Megkétszereződött az allergiások száma

Otthonunk levegője jelentősen szennyezettebb lehet, mint a zsúfolt utcáké.

A nagy nyári pollenidőszak az idén ugyan lecsengett, így a klasszikus értelemben vett kültéri allergének már nincsenek a levegőben. A beltérben viszont továbbra is jelen vannak allergiás tüneteket okozó anyagok (a házi poratkák, a penészgombák, a háziállatok szőre, stb). Az elmúlt években drasztikusan megnőtt az allergiás tünetekkel küszködők száma.

Ahogy beköszönt az ősz, elindul a jó levegőminőségre legalább annyira veszélyes fűtési- és „szmogszezon”. A nem megfelelő anyagokkal való fűtés, az autókkal túlzsúfolt városi közlekedés szennyezi nap mint nap a beszívott levegőt. A világon a 21. század elején vezető halálokok között a szív-érrendszeri betegségek után közvetlenül az alsó légúti betegségek szerepelnek. A WHO szerint mindez várhatóan így is marad 2030-ig.

Forrás: hirado.hu

Kép: babaszoba.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.