Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2011. Szeptember 28. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Megkezdődött a győri kórház új épületszárnyának alapozása

Megkezdődött a győri kórház új épületszárnyának alapozása

A megyei kórházfejlesztési projekt keretében az egykori „C” épület helyén egy közel 26000 négyzetméter alapterületű új épületszárny épül.

A hatszintes, „H” alakú épület több szakaszra bontott alapozási munkálatai – a folyamatos talajvízszint-csökkentés mellett – már megkezdődtek. A több mint 25000 m3 föld kitermelése és elszállítása folyamatosan történik. A munkaterületen már felállították az első toronydarut, a további daruk részére szükséges alapozás, illetve a berendezések összeszerelése folyamatban van.

A szakemberek bíznak abban, hogy a munkálatok továbbra is a megfelelő ütemben haladnak, így az új épületrész ünnepélyes alapkőletételére október 20-a körül sor is kerülhet.

Az „A” épület tetején készülő helikopter-leszállóhely szerkezeti munkálatai elkészültek, jelenleg a leszállóhely tűzivíz-hálózatának kiépítése és az éjszakai leszállásához szükséges fénytechnika szerelési munkálatai zajlanak.

A kórházfejlesztési projekt keretében a „B” épület rekonstrukciójára is megvalósul. A röntgen osztály első ütemének felújítása befejeződött, a röntgen gépek felszerelése és a visszaköltözés folyamatosan zajlik.

Október 3-ától, hétfőtől a „B” épület I. emeletén lévő CT már teljes kapacitással üzemel, és megújult környezettel várja a gyógyulni vágyókat.

A központi intézményi gyógyszertár kialakítása is megfelelő ütemben halad a „B” épület földszintjén. A munkálatok elkészültéig a Petz Patika marad ideiglenes helyszínén, az „A” épület fogadószintjén. A központi intézményi gyógyszertár kialakításával várhatóan novemberre készülnek el.

Fotók: Darázs Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.