Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2011. Szeptember 28. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Megkezdődött a győri kórház új épületszárnyának alapozása

Megkezdődött a győri kórház új épületszárnyának alapozása

A megyei kórházfejlesztési projekt keretében az egykori „C” épület helyén egy közel 26000 négyzetméter alapterületű új épületszárny épül.

A hatszintes, „H” alakú épület több szakaszra bontott alapozási munkálatai – a folyamatos talajvízszint-csökkentés mellett – már megkezdődtek. A több mint 25000 m3 föld kitermelése és elszállítása folyamatosan történik. A munkaterületen már felállították az első toronydarut, a további daruk részére szükséges alapozás, illetve a berendezések összeszerelése folyamatban van.

A szakemberek bíznak abban, hogy a munkálatok továbbra is a megfelelő ütemben haladnak, így az új épületrész ünnepélyes alapkőletételére október 20-a körül sor is kerülhet.

Az „A” épület tetején készülő helikopter-leszállóhely szerkezeti munkálatai elkészültek, jelenleg a leszállóhely tűzivíz-hálózatának kiépítése és az éjszakai leszállásához szükséges fénytechnika szerelési munkálatai zajlanak.

A kórházfejlesztési projekt keretében a „B” épület rekonstrukciójára is megvalósul. A röntgen osztály első ütemének felújítása befejeződött, a röntgen gépek felszerelése és a visszaköltözés folyamatosan zajlik.

Október 3-ától, hétfőtől a „B” épület I. emeletén lévő CT már teljes kapacitással üzemel, és megújult környezettel várja a gyógyulni vágyókat.

A központi intézményi gyógyszertár kialakítása is megfelelő ütemben halad a „B” épület földszintjén. A munkálatok elkészültéig a Petz Patika marad ideiglenes helyszínén, az „A” épület fogadószintjén. A központi intézményi gyógyszertár kialakításával várhatóan novemberre készülnek el.

Fotók: Darázs Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 02. 10:00, szerda | Helyi

Révhelyi Nyílászáró - biztosabb kilátás egy szebb jövőre!

15 éves szakmai tapasztalattal érkezett Győrbe a Rábaközi nyílászáró szaküzlet. Fő profiluk Gealan műanyag nyílászárók forgalmazása és szabvány méretű termékek azonnali raktárkészletről való értékesítése kedvező árakon.

2021. Május 26. 07:11, szerda | Helyi

JAF Holz- A fa világa

Amikor az otthonunkat tervezzük, akkor elképzeljük, milyen padlón járunk, milyen ajtót nyitunk ki, milyen színű a terasz. Hogy ne legyünk korlátozva abban, amit kitalálunk, a JAF Holz Ungarn Kft. bemutatótermében inspirálódhatunk. A bemutat

2021. Május 19. 10:00, szerda | Helyi

A napsugarak legjobb helye!-Sisolar Napelemrendszerek

Ha a fenntartható, környezettudatos jövő fontos számunkra, szeretnénk csökkenteni a rezsi költségünket, akkor egyenes út vezet a napelem rendszerekig.

2021. Április 28. 17:15, szerda | Helyi

La Villa – Önt is felvillanyozza!

A La-Villa villamossági szaküzlet 20 éves tapasztalatával és gyakorlati hátterével kiszolgálja azok igényeit, akik minőségi villamos termékeket szeretnének vásárolni kedvező áron, családias környezetben.