Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Május 10. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Megkezdte a fagykárok felmérését a VM

Megkezdte a fagykárok felmérését a VM

Megkezdte a fagykárok felmérését a fagykárral érintett településeken a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), együttműködésben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal. A károsultaknak mintegy két hetük van, hogy igényeiket beje

A károsult termelők a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerhez fordulhatnak jégeső-, fagy-, belvíz-, és aszálykár esetén. A káreseményt a megyei kormányhivataloknál 15 napon belül kell bejelenteni. A gazdáknak nyújtott segítséget a 2011-ben befolyt befizetésekből és az ahhoz kapcsolódó költségvetési kiegészítésből létrejött kárenyhítési alapból lehet kifizetni 2012. év elején, miután a 2011-ben keletkezett összes elemi kárt összesítették.
A VM levélben keresi meg az agrárbiztosításban érintett biztosítótársaságokat, hogy minél gyorsabban mérjék fel a károkat és fizessék ki a veszteségeket a biztosítással rendelkező gazdálkodóknak.

Azok a károsult termelők, akik még nem tagjai a kárenyhítési rendszernek, május 15-ig csatlakozhatnak az alaphoz. A károsult gazdálkodók igénybe vehetik továbbá az Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogramot, amelynek eredeti 6 milliárd forintos keretét a kormány a hasonló helyzetek kezelésére a közelmúltban további 5 milliárd forinttal megemelte. A kedvező kamatozású, három éves futamidejű és meglévő hitel kiváltására is felhasználható hitel károsodott ültetvények esetében 500 ezer forint/hektár összegig vehető fel -derül ki a tárca közleményéből.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: