Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2010. Január 22. 07:53, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Megkezdték az új győri híd betolását

Megkezdték az új győri híd betolását

jabb, látványos szakaszához érkezett a Szigetet Révfaluval összekötő híd építése, 2010. január 21-én megkezdték a főtartó elem helyére tolását. Borkai Zso

Kovács kos, a KSM Konzorcium projektvezetője kifejtette, először a híd acél főtartóját építik meg. Amikor az acél főtartót bejuttatták végleges helyére, akkor történik meg a pályalemez betonozása.

A szállíthatóság miatt egy főtartó tíz szerelési egységből áll. (Egy szerelési egység hossza: 6.80m - 18.00m között változik, tömege mintegy 30 tonna). Az egyes szerelési egységeket a szigeti hídfő mögötti szerelőtéren hegesztik egymáshoz. Mivel a szerelőtér csak mintegy 45 méter hosszú, ezért a teljes hidat nem tudják egyben összeállítani. Először az első négy elemet hegesztették össze.

Az elkészült főtartó részt a hídfőn, pilléren, ideiglenes állványokon elhelyezett behúzó pályákon előre tolják. A hídszerkezet egy kocsira ül, ami a behúzópályákon lévő sínen gurul. A felszabadult szerelőtéren újabb egységeket szerelnek a már meglévő hídszerkezet mögé. sszesen négy tolási művelettel a teljes híd a helyére kerül. Ennek első üteme történt meg csütörtökön.

A helyrekerült acél hídon történhet a pályalemez betonozása, majd a közművek és a befejező munkálatok.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.