V√°roslista
2019. augusztus 19, h√©tfŇĎ - Huba

Hírek

2010. Január 22. 07:53, péntek | Helyi
Forr√°s: gyor.hu

Megkezdték az új győri híd ĄbetolásátĒ

Megkezdték az új győri híd ĄbetolásátĒ

ŕjabb, látványos szakaszához érkezett a Szigetet Révfaluval összekötő híd építése, 2010. január 21-én megkezdték a főtartó elem helyére tolását. Borkai Zso

Kovács Ńkos, a KSM Konzorcium projektvezetője kifejtette, először a híd acél főtartóját építik meg. Amikor az acél főtartót bejuttatták végleges helyére, akkor történik meg a pályalemez betonozása.

A szállíthatóság miatt egy főtartó tíz szerelési egységből áll. (Egy szerelési egység hossza: 6.80m - 18.00m között változik, tömege mintegy 30 tonna). Az egyes szerelési egységeket a szigeti hídfő mögötti szerelőtéren hegesztik egymáshoz. Mivel a szerelőtér csak mintegy 45 méter hosszú, ezért a teljes hidat nem tudják egyben összeállítani. Először az első négy elemet hegesztették össze.

Az elkészült főtartó részt a hídfőn, pilléren, ideiglenes állványokon elhelyezett behúzó pályákon előre tolják. A hídszerkezet egy kocsira ül, ami a behúzópályákon lévő sínen gurul. A felszabadult szerelőtéren újabb egységeket szerelnek a már meglévő hídszerkezet mögé. ÷sszesen négy tolási művelettel a teljes híd a helyére kerül. Ennek első üteme történt meg csütörtökön.

A helyrekerült acél hídon történhet a pályalemez betonozása, majd a közművek és a befejező munkálatok.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 19. 08:16, h√©tfŇĎ | Helyi

√úZLETBŇźL AKARTAK LOPNI, KERESS√úK ŇźKET

A gyŇĎri rendŇĎr√∂k az √°llampolg√°rok seg√≠ts√©g√©t k√©rik a k√©t bolti tolvaj elfog√°sa √©rdek√©ben.

2019. Augusztus 19. 08:08, h√©tfŇĎ | Helyi

FORGALMI V√ĀLTOZ√ĀSOK A NY√ĀRZ√ĀR√ď KONCERT IDEJ√ČN

A Ny√°rz√°r√≥ koncert biztons√°gos lebonyol√≠t√°sa √©rdek√©ben √ļtlez√°r√°sra kell sz√°m√≠tani, ami √©rinti a buszk√∂zleked√©st is. Az √∂nkorm√°nyzat a koncert ut√°ni hazajut√°st ingyenes √©jszakai j√°ratokkal seg√≠ti:

2019. Augusztus 18. 07:11, vas√°rnap | Helyi

Heti horoszk√≥p augusztus 19-tŇĎl

2019. Augusztus 18. 07:09, vas√°rnap | Helyi

Az √∂t√∂s lott√≥ nyerŇĎsz√°mai √©s nyerem√©nyei

A Szerencsej√°t√©k Zrt. t√°j√©koztat√°sa szerint a 33. h√©ten megtartott √∂t√∂s lott√≥ √©s Joker sz√°msorsol√°son a k√∂vetkezŇĎ sz√°mokat h√ļzt√°k ki: