V√°roslista
2020. janu√°r 25, szombat - P√°l

Hírek

2010. Január 22. 07:53, péntek | Helyi
Forr√°s: gyor.hu

Megkezdték az új győri híd ĄbetolásátĒ

Megkezdték az új győri híd ĄbetolásátĒ

ŕjabb, látványos szakaszához érkezett a Szigetet Révfaluval összekötő híd építése, 2010. január 21-én megkezdték a főtartó elem helyére tolását. Borkai Zso

Kovács Ńkos, a KSM Konzorcium projektvezetője kifejtette, először a híd acél főtartóját építik meg. Amikor az acél főtartót bejuttatták végleges helyére, akkor történik meg a pályalemez betonozása.

A szállíthatóság miatt egy főtartó tíz szerelési egységből áll. (Egy szerelési egység hossza: 6.80m - 18.00m között változik, tömege mintegy 30 tonna). Az egyes szerelési egységeket a szigeti hídfő mögötti szerelőtéren hegesztik egymáshoz. Mivel a szerelőtér csak mintegy 45 méter hosszú, ezért a teljes hidat nem tudják egyben összeállítani. Először az első négy elemet hegesztették össze.

Az elkészült főtartó részt a hídfőn, pilléren, ideiglenes állványokon elhelyezett behúzó pályákon előre tolják. A hídszerkezet egy kocsira ül, ami a behúzópályákon lévő sínen gurul. A felszabadult szerelőtéren újabb egységeket szerelnek a már meglévő hídszerkezet mögé. ÷sszesen négy tolási művelettel a teljes híd a helyére kerül. Ennek első üteme történt meg csütörtökön.

A helyrekerült acél hídon történhet a pályalemez betonozása, majd a közművek és a befejező munkálatok.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Janu√°r 25. 07:35, szombat | Helyi

√ČlŇĎ tv-sportk√∂zvet√≠t√©sek - P√©ntek, szombat, vas√°rnap

A szombati √©s vas√°rnapi √©lŇĎ sportk√∂zvet√≠t√©sek a hazai telev√≠zi√≥kban:

2020. Január 24. 15:19, péntek | Helyi

GyŇĎri pedofil zsarolt egy tizenegy √©ves kisl√°nyt

Egy közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja, ahol meztelen képeket kért a 11 éves kislánytól, majd további fotókért zsarolta.

2020. Janu√°r 23. 08:52, cs√ľt√∂rt√∂k | Helyi

Elismer√©seket adtak √°t a Magyar Kult√ļra Napj√°n

GyŇĎrben dr. Fekete D√°vid alpolg√°rmester mondott √ľnnepi besz√©det. Szeles Szabolccsal, a Oktat√°si, Kultur√°lis, Sport √©s Turisztikai Bizotts√°g eln√∂k√©vel adta √°t az elismer√©seket.

2020. Janu√°r 22. 15:04, szerda | Helyi

Seg√≠ts√©g a tanul√°sban, sportban √©s a c√©lok el√©r√©s√©ben ‚Äď Gyermekagykontroll GyŇĎrben

Febru√°r 1-j√©n √©s 2-√°n k√©tnapos gyermekagykontroll-tanfolyam√°n v√°rja Kov√°cs Erika a 7-10 √©veseket, m√≠g a 10-14 √©vesek febru√°r 8-√°n √©s 9-√©n saj√°t√≠thatj√°k el az agykontroll lenyŇĪg√∂zŇĎen logikus technik√°it.