Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2010. Január 22. 07:53, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Megkezdték az új győri híd betolását

Megkezdték az új győri híd betolását

jabb, látványos szakaszához érkezett a Szigetet Révfaluval összekötő híd építése, 2010. január 21-én megkezdték a főtartó elem helyére tolását. Borkai Zso

Kovács kos, a KSM Konzorcium projektvezetője kifejtette, először a híd acél főtartóját építik meg. Amikor az acél főtartót bejuttatták végleges helyére, akkor történik meg a pályalemez betonozása.

A szállíthatóság miatt egy főtartó tíz szerelési egységből áll. (Egy szerelési egység hossza: 6.80m - 18.00m között változik, tömege mintegy 30 tonna). Az egyes szerelési egységeket a szigeti hídfő mögötti szerelőtéren hegesztik egymáshoz. Mivel a szerelőtér csak mintegy 45 méter hosszú, ezért a teljes hidat nem tudják egyben összeállítani. Először az első négy elemet hegesztették össze.

Az elkészült főtartó részt a hídfőn, pilléren, ideiglenes állványokon elhelyezett behúzó pályákon előre tolják. A hídszerkezet egy kocsira ül, ami a behúzópályákon lévő sínen gurul. A felszabadult szerelőtéren újabb egységeket szerelnek a már meglévő hídszerkezet mögé. sszesen négy tolási művelettel a teljes híd a helyére kerül. Ennek első üteme történt meg csütörtökön.

A helyrekerült acél hídon történhet a pályalemez betonozása, majd a közművek és a befejező munkálatok.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 17:36, kedd | Helyi

A kávés szakma legjobbjai: A Szomszéd és a Kapucziner is rangos díjakat kapott

Rangos díjakat nyert a győri Szomszéd Kávézó és Bár és a Kapucziner Kézműves Kávépörkölő is. A díjakat kedden vették át a Kávékorzó Díjátadó 2019 rendezvényen, Budapesten.

2019. December 10. 11:44, kedd | Helyi

Vicces élményt ajándékba!

Már csak napok választanak el a karácsonytól, és még mindig nem tudod, mi lenne az ideális ajándék a legjobb haverodnak? Ma adunk néhány tippet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!

2019. December 10. 11:22, kedd | Helyi

Egy képzeletbeli iszogatás az irodalmi művek klasszikusaival

Habár eddig kizárólag a regények lapjain találkozhattunk velük, most egy pár percig mégis játsszunk el a gondolattal, hogy vajon milyen italra hívnánk meg a sokak által ismert főhősöket?

2019. December 10. 08:25, kedd | Helyi

Visszamegy az iskolába a győri késelő diák

A nap 24 órájában kamerás megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkéselte az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.