Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 30. 16:37, szombat | Helyi
Forrás: police.hu

Megkötözték, bántalmazták az 59 éves férfit Pázmándfalun

Megkötözték, bántalmazták az 59 éves férfit Pázmándfalun

A három gyanúsított hónapok óta tartotta rettegésben az 59 éves sértettet, akit kiraboltak és több alkalommal megvertek.

A férfi októberben tett feljelentést, hogy otthonában megverték és kirabolták. A középkorú férfi ugyan megnevezte támadóját, akiről rövid idő alatt bebizonyosodott hogy nem ő, hanem testvére, a 26 éves J. Tibor követte el a bűncselekményt. Pár ezer forintért egy slagba húzott lánccal verte agyba-főbe áldozatát, aki a bántalmazástól súlyos sérüléseket szenvedett. A pannonhalmi nyomozók a bejelentést követő három órán belül elfogták a rablással megalapozottan gyanúsítható férfit.

A rendőri vizsgálat megállapított, hogy J. Tibor korábban már próbált áldozatától pénzt kölcsönkérni, aki megtagadta tőle a kérést. Ezért a gyanúsított besurrant a férfi házába és több százezer forintot lopott el tőle.A brutálisan helybenhagyott sértettnek nem ez volt az első „találkozása” a pázmándfalui testvérpárral. 2013. nyarán, otthonában támadtak rá, mikor a férfi már aludt. Lefogták a védtelen öreget, lábát egy szíjjal próbálták összekötözni.

Ellenállását verés követte, kenyérvágó kését a nyakához tartva követelték tőle otthon tartott készpénzét. Házát teljesen felforgatták, ahol egy-két ezer forintot találtak, mellette mobiltelefonokat és egy nagydarab szalonnát is elvittek tőle. A sértett félelmében nem mert feljelentést tenni kifosztói ellen.
A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 26 éves J. Tibornak a 23 éves J. Arnold és a 24 éves répszeszemerei E. István segédkezett az idős férfi kirablásában. J. Arnoldot 2013. november 20-án, E. Istvánt november 27-én fogták el a pannonhalmi nyomozók.

A három gyanúsított a rendőrségen részletes, beismerő vallomást tett. Ellenük felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett és súlyos testi sértés kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a Pannonhalmi Rendőrőrs.J. Tibor és J. Arnold előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság elrendelte, E. István előzetes letartóztatásáról 2013. november 29-én döntött a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.