Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Június 18. 14:37, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Megmaradtak a görög esélyek

Megmaradtak a görög esélyek

Nehezen indult, a végére azonban izgalmas mérkőzéssé kerekedett a Görögország–Nigéria találkozó a B csoportban. Az afrikai csapat Uche szabadrúgás-góljával jutott előnyhöz, ám ezt Szalpingidisz még a szünet előtt egalizálta, míg

Nem mondanánk igazat, ha azt állítanánk, a nézők sebesre tapsolták a tenyerüket az első félidő elejének játékát látva: szó, mi szó, egyetlen gólhelyzetet sem jegyezhettünk fel az első negyedórában. Márpedig ez két, továbbjutásért harcoló együttestől nem volt elfogadható produkció. Uche szabadrúgás-gólja jóformán a csodával volt határos, már nem a kivitelezése, sokkal inkább a megtörténte, hiszen senki sem gondolhatta, hogy itt valaha is megrezdülnek a hálók. Szóval Uche beívelése mindenki feje fölött elszállt, miként Corvasz is a labda vonalával ellenkező irányba mozdult el, így nem is lehetett csodálkozni azon, hogy az a bal alsó sarokba vágódott (0-1). Hiába, ez a Jabulani már csak ilyen furfangos egy játékszer...

 

Szépen csordogált tovább az ásítást ingerlő találkozó, amikor a 33. percben Kaita egy teljesen ártalmatlan szituációban, a játéktéren kívül combon rúgta Toroszidiszt, s ezért - nagyon helyesen - Ruíz játékvezető azonnal kiállította. A magáról megfeledkezett játékos mezét a fejére húzva jelezte, legszívesebben elbujdosna a világ elől szégyenében. Rehhagel rögtön lépett az emberelőnyös szituációra, lehozta a védelem előtt szűrőként szerepeltetett Papasztathopuloszt, s helyére a támadó Szamaraszt küldte be. Meg is élénkült a görögök támadójátéka, előbb Gekasz ziccerébe vetődött bele Enyeama, majd Szamarasz okszizását vágta ki a gólvonalról Haruna. A 44. percben azonban már ő sem segíthetett, sőt, Szalpingidisz lövése éppen róla pattant a jobb felsőbe (1-1). A Panathinaikosz csatára történelmi gólt szerzett, hiszen ez volt Görögország első vb-gólja története során.

 

Az afrikai együttes lehetősége vezette fel a második játékrészt, Uche beadás szerű lövését Corvasz pöckölte ki a léc alól. Majd az 59. percben Gekasz ismételte meg első félidei helyzetét, az Enyeama elleni „ütközetet" most is a nigériai kapus nyerte. A kontrából pedig meglódultak a Szuper Sasok, ám Yakubu ziccerét Corvasz védte, a kipattanót pedig Obasi gyatrán a kapu mellé kotorta. Óriási lehetőség maradt kihasználatlanul mindkét oldalon.

 

A 71. percben aztán növelte előnyét a 2004-ben Európa-bajnokságot nyert Görögország: Ciolisz lövése kipattant Enyeamáról, az elsőként észlelő Toroszidisz a kapuba passzolt (2-1). Most tehát a görögöké volt a vezetés, de a tíz emberrel játszó nigériaiak sem adták fel, Yakubu lövése alig ment kapu mellé. Egész jó lett a játék irama, a gól mindkét csapatban benne volt, ám bennük is maradt, így végül a görögök 2-1-re megnyerték a találkozót.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.