Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 08. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Megmenekül a BKV – átvállalja az állam a bankgaranciát?

Megmenekül a BKV – átvállalja az állam a bankgaranciát?

Vállalja a bankgaranciát az állam a BKV hiteleinek átütemezésére- értesült az InfoRádió.

Ez mintegy 40 milliárd forint lejáró tartozást érint. Állítólag a főváros és a kormány megállapodott, hogy a 2012-2013-as normatív támogatásokról mielőbb megegyeznek, bár ennek egyelőre nincs konkrét határideje.

Tavasszal mintegy 40 milliárd forintot kellene visszafizetnie a fővárosnak, következő határidő március 19-e. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója annyit közölt, hogy a Városháza várhatóan csütörtökön tájékoztatja a közvéleményt az ügyről.

Az adósság átütemezése nélkül a közlekedési vállalat csődbe menne. A hírek szerint arról is megállapodott a főváros és a kormány, hogy a 2012-2013-as normatív támogatásokról mielőbb megegyeznek, bár ennek egyelőre nincs konkrét határideje.A főváros korábban már több javaslatcsomagot elkészített, amelyekre azonban nem kapott választ. Ezekben szóba került a buszágazat kiszervezésére, a parkolás egységesítése, új adónemek bevezetése is. A napokban egy extra adóról is lehetett olvasni, amelyet azok a cégek fizetnének, amelyeknek a közmű- vagy a kábelvezetékei a fővárosi tulajdonú földben vannak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára