Városlista
2019. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2012. Július 14. 21:28, szombat | Belföld
Forrás: Pozsgai Kitti

Megmenekült: csontsovány boxert mentettek a tűzoltók egy aknából

Megmenekült: csontsovány boxert mentettek a tűzoltók egy aknából

Valószínűleg sikertelen fojtás után dobta az aknába és hagyta sorsára egykori gazdája azt a boxert, aki most már jó kezekben, a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesületnél piheni a borzalmakat.

A Vackoló Állatvédő Egyesület vette gondozásába ezt a boxer szukát, akit Berhida és Papkeszi (Veszprém megye) között, egy gyártelep melletti régi vízóra aknából szabadítottak ki a tűzoltók pénteken.

A gyártelep őrkutyái napok óta jeleztek a kerítés mellett az akna irányába, így találtak a sorsára hagyott szukára- számol be képgalériája alatt az egyesület a történtekről. Habár a kutya12 évnél is idősebbnek néz ki, fogai alapján azt állapították meg gondozói, hogy csupán 3-4 éves lehet. "Jelenleg vészesen sovány, láthatóan többször ellett már, most is elapadóban van a teje, tehát valahol kölykeinek kell lennie"- írják a Vackoló Egyesület munkatársai.

"Az aknában tartózkodás nagyon legyengítette, kimerült, kiszáradt és éhes volt. Kálváriája nem most kezdődött, korábbi sérülés miatt az állkapcsa is el volt törve. Nyakában egy derékszíj volt, valamint egy kötélhurok, ami komoly véraláfutásokat okozott. A helyszínen lévő segítők egybehangzó véleménye szerint a kutya egyértelműen a "sikertelen"akasztást követően, amberi kéz által kerülhetett csak az aknába"- olvasható a beszámolóban.

A kutyus nagyon jámbor és végtelenül hálás. Jelenleg a Vackoló Állatvédő Egyesület gondozásában van, további fotókat és információkat az Egyesület közösségi oldalán találnak.

Fotók: Vackor Állatvédő Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 08:12, szerda | Belföld

Életműdíjat kapott Nagy Feró - Kiosztották a Petőfi Zenei Díjakat

Kezdetét vette a Strand Fesztivál Zamárdiban, ahol a nyitónapon tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat.

2019. Augusztus 21. 06:15, szerda | Belföld

Veszélyessé vált a Rám-szakadék a hulló kövek miatt

Hulló kövek miatt lett veszélyes a Rám-szakadék - írta a szerdai Magyar Hírlap.

2019. Augusztus 21. 06:05, szerda | Belföld

Átmeneti hidegfront után visszatér a hőség

Szerdán a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, de csak néhol alakul ki zápor, zivatar - írja előrejelzésében a koponyeg.hu. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos.

2019. Augusztus 20. 14:45, kedd | Belföld

A Richter új gyógyszerkészítményt vezetett be Európában

A Richter Gedeon Nyrt. a Terrosa bioszimiláris teriparatide készítményének európai bevezetéséről tájékoztatta kedden az MTI-t.