Városlista
2019. december 16, hétfő - Etelka

Hírek

2012. Július 14. 21:28, szombat | Belföld
Forrás: Pozsgai Kitti

Megmenekült: csontsovány boxert mentettek a tűzoltók egy aknából

Megmenekült: csontsovány boxert mentettek a tűzoltók egy aknából

Valószínűleg sikertelen fojtás után dobta az aknába és hagyta sorsára egykori gazdája azt a boxert, aki most már jó kezekben, a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesületnél piheni a borzalmakat.

A Vackoló Állatvédő Egyesület vette gondozásába ezt a boxer szukát, akit Berhida és Papkeszi (Veszprém megye) között, egy gyártelep melletti régi vízóra aknából szabadítottak ki a tűzoltók pénteken.

A gyártelep őrkutyái napok óta jeleztek a kerítés mellett az akna irányába, így találtak a sorsára hagyott szukára- számol be képgalériája alatt az egyesület a történtekről. Habár a kutya12 évnél is idősebbnek néz ki, fogai alapján azt állapították meg gondozói, hogy csupán 3-4 éves lehet. "Jelenleg vészesen sovány, láthatóan többször ellett már, most is elapadóban van a teje, tehát valahol kölykeinek kell lennie"- írják a Vackoló Egyesület munkatársai.

"Az aknában tartózkodás nagyon legyengítette, kimerült, kiszáradt és éhes volt. Kálváriája nem most kezdődött, korábbi sérülés miatt az állkapcsa is el volt törve. Nyakában egy derékszíj volt, valamint egy kötélhurok, ami komoly véraláfutásokat okozott. A helyszínen lévő segítők egybehangzó véleménye szerint a kutya egyértelműen a "sikertelen"akasztást követően, amberi kéz által kerülhetett csak az aknába"- olvasható a beszámolóban.

A kutyus nagyon jámbor és végtelenül hálás. Jelenleg a Vackoló Állatvédő Egyesület gondozásában van, további fotókat és információkat az Egyesület közösségi oldalán találnak.

Fotók: Vackor Állatvédő Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 16. 10:36, hétfő | Belföld

Karddal támadtak meg egy idős férfit Százhalombattán

Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette azt a brutális jelenetet, amelyben egy férfi rátámad egy másikra, egy szamurájkarddal péntek délelőtt, Százhalombattán.

2019. December 16. 10:27, hétfő | Belföld

Rekordnak számító összeget fizettek egy Rippl-Rónai festményért

Rippl-Rónai József Kertben című műve 190 millió forintos eladási árával életműrekordot döntött a Virág Judit Galéria téli árverésén, amelyet vasárnap este tartottak a Budapesten.

2019. December 16. 09:46, hétfő | Belföld

Mintegy 220 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampányon

Rekordösszeg, mintegy 220 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány

2019. December 16. 09:40, hétfő | Belföld

Százmilliókat nyertek, majd el akarta titkolni felesége előtt a lottónyeremény maradékát

Vádat emelt az ügyészség egy szegedi férfi ellen, aki 2017-ben, válásuk során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük megmaradt összegének jelentős részét, mintegy 260 millió forinttal károsítva meg őt