Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Március 17. 07:01, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt pénteken az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).

Vitézy Zsófia fesztiváligazgató köszöntőjében hangsúlyozta: egy kulturális fesztivál olyan - kis összegű - beruházás, amely nagy hasznot hoz.

Visszatekintve a kinevezése óta eltelt egy évre, elmondta, küzdelmes 12 hónap volt, 'a következő tíz nap viszont izgalmas lesz'.

Takács Imre, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója szerint a fesztivál kezdetét jelző lakásművészeti kiállítás többek közt arra keres választ, mi a magyar art deco.

A kiállítás az újjászületés pillanatát jelzi, elindulhat az Iparművészeti Múzeum teljes rekonstrukciója, a napokban megjelennek a tervezői pályázatok, és funkcióbővüléssel együtt fogadhatja majd a közönséget Közép-Európa legjelentősebb iparművészeti gyűjteménye - hangzott el.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.