Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Július 17. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Megnyílt a művésztelep Győrben

Megnyílt a művésztelep Győrben

Két ausztrál, két szlovák és négy magyar művész részvételével megnyílt a nemzetközi művésztelep hétfőn Győrött.

A festőművészek a múzeum épületeiben kialakított alkalmi festőműtermekben dolgoznak a következő két hétben, grafikusok pedig akár a közgyűjtemény papírrestaurátor műhelyének lehetőségeivel is élhetnek.

Győr legjelentősebb képzőművészeti hagyományainak egyike a nemzetközi művésztelep, amely idén már 44. alkalommal látja vendégül az alkotókat - mondta Grászli Bernadett, a házigazda Városi Művészeti Múzeum igazgatója. A július végéig tartó szakmai munka feltételeit - beleértve a szükséges anyagokat és az ott tartózkodás költségeit - a város finanszírozza.
A meghívott alkotókról szólva az igazgató felidézte: a két szlovák grafikusművész Katarina Hutniková és Martin Sevcovic, illetve Dobson Fanni díjat nyert a nemzetközi grafikai biennálén tavaly Győrben, Molnár Zsolt pedig a biennále nagydíját nyerte el. Vannak visszajárók, mint Tolnay Imre képzőművész, Balogh István festőművész viszont ezúttal első alkalommal dolgozik a győri művésztelepen.
A magyar származású ausztrál Diák Mónika Viktória grafikusművész és honfitársa, Laura Jade Hindes festőművész most a művésztelepen folytatja a munkát, ők ugyanis egy hetet dolgoztak már három magyar művésznővel közösen az ausztrál-magyar workshopon Győrben. A workshop a magyar és az ausztrál művészek közötti alkotói kapcsolatokat volt hivatott erősíteni – fogalmazott Grászli Bernadett.
A művésztelep alkotóival az érdeklődők művész-közönség találkozók keretében ismerkedhetnek meg, munkáikat pedig július 28-án nyíló kiállításon vonultatják fel a győri Napoleon-házban-írja az MTI.

Címkék: győr, művésztelep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.