Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Április 20. 12:06, péntek | Belföld

Megnyílt a Silver Economy Kiállítás és Vásár Komáromban

Megnyílt a Silver Economy Kiállítás és Vásár Komáromban

Megnyitotta kapuit az Ezüst Gazdaság Kiállítás és Vásár a Monostori Erődben.

Az esemény, a Rába- Duna- Vág Európai Területi Társulás és partnere, A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Szenc Bazini Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezésében jött létre.

A program, az Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Programban, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg, a Silver Economy (SKHU/1601/4.1./164) nevű határon átnyúló pályázat keretén belül.


A szervezők összegyűjtötték Magyarország és Szlovákia legjobbjait. 125 kiállító, a teljesség igénye nélkül, képviseltette magát az egészségügy, a képzőművészet, a wellness, a házépítési szektor és a lakberendezés, az oktatás, a kézművesség és biztosítási szféra, az idegenforgalom- győri Tematikus városnéző séták és Élményprogramok, az alternatív gyógyászat- az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület, az élelmiszeripar – vagyis minden, amire csak szükségünk lehet.
A két nap során tartalmas előadások is várják az érdeklődőket.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a megváltozott vásárlói magatartásra, a nemzetközi kapcsolatok kiépítésének lehetőségére, s egyáltalán arra: a korosodás nem veszély, hanem esély.

A megnyitón Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke elmondta: "A társadalom elöregedése nem csak Szlovákiában és Magyarországon jelent problémát, de Európa-szerte, amire megoldást kell találni. Nem a nyugdíjkorhatár kitolásában, hanem az aktív öregedés koncepciójának megvalósításával."

Az erőd színpadán olyan programokat tekinthet meg a nagyérdemű, mint például néptáncegyüttes bemutató, átmozgató és tartásjavító torna, folklór együttes műsora, jóga, divatbemutató vagy sanzonest.

A két sztárvendég Charlie és Bereczki Zoltán lesznek, Charlie pénteken 16.30-kor, Bereczki Zoltán pedig szombaton 14 órakor lép színpadra.

A legkisebbeket izgalmas gyermekprogramokkal várják.

További hírek hamarosan...

Szerkesztette egyenesen a Monostori Erődből: Csobay Dániel

Kép: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton