Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 19. 20:48, hétfő | Helyi

Megnyílt Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus kiállítása Győrben

Megnyílt Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus kiállítása Győrben

"Áramlás" címmel nyílt meg hétfőn Győrben, Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, a magyar fotográfia nagyasszonya, Érdemes és Kiváló Művész fotókiállítása.

A kiállítás a Győri Tavaszi Fesztivál keretein belül került megnyitásra, Rózsavölgyi László Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke méltatta.

Léleksimogató zenével közreműködtek a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium diákjai: Keszei Johanna és Amdegha Lilla fuvolán és Baross Ádám zongorán.

Keleti Éva már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben. Képei a hazai színháztörténet közelmúltjának kiemelkedő előadásait, nagyszerű művészegyéniségek különleges pillanatait örökítette meg.

"A művészi alkotás akkor válik eleven élménnyé, ha megindítja a csodálatos áramlást, amelyik az alkotó és a közönség között mindkét irányban képes hatni. Keleti Éva fotográfiái nemcsak erre képesek, hanem a múlt és jelen között, sőt a különféle művészeti ágak között is kapcsolatot teremtenek, így a mindenkori közönség átélheti azt a bizonyos „flow” élményt. Képeit nézve belekerülünk egykori csodálatos mandarinok, balerinák világába vagy a legendás színészházaspár, Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán életének legbelsőbb áramába.
Keleti Éva művészete elmélyülést, kalandot és igazi élmény-áramlást indít el a kiállítóterem falai között."

A Kossuth-díjas fotográfus többek között hangsúlyozta azt is, hogy munkáiban fontosnak tartja a valóságot megmutatni, ápolni.

Hajba Ferenc újságíróval beszélgetett. Elárulta, hogy készült Tímár Józsefről a híres "Az ügynök halála" előadásból a fotója, mely jelenetből szobor készült a budapesti Nemzeti Színház mellé.

A tárlat a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében ingyenesen tekinthető meg, 2018. március 20. - április 6. között hétfő- péntek: 13:00-16:00-ig.

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.