Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 31. 14:37, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Megnyíltak a magyar sípályák

Megnyíltak a magyar sípályák

Már Bánkúton, Dobogókőn és Nagy Hideg-hegyen is lehet síelni - adta hírül a www.sitv.hu. Vasárnap reggelig a legtöbb hó a Pilisben és a Mátrában esett. Így a már eddig is működő visegrádi, mátraszentistváni és a kékestetői pálya

Visegrádon majdnem 30 centi hó esett. A lenti pályák nagyon jó állapotban vannak, és le lehet csúszni a hosszú erdei pályán is. Ez az első olyan nap idén, hogy mind a 7 felvonó, az összes pálya, a kölcsönzők és a szánkópálya is működik.

Dobogókő ebben a szezonban először nyit ki. Szombaton elkezdték a ratrakolást, így vasárnap reggel 10-kor friss havon indul a felvonó. Szombaton nagyon sokan elakadtak a Dobogókőre vezető úton, ezért azt tanácsolják mindenkinek, hogy téli gumival és óvatosan induljon el.

A mátraszentistváni Síparkban az utak nehezen, csak téli gumival járhatóak. A 40 centi friss porhó miatt délutánra buckásodnak a pályák, ezért vasárnap délután ratrakolási szünetet tartanak. Egyelőre 2,7 kilométer pálya van nyitva. A szomszédos Kékestetőn már csak néhány centiméter hiányzik az északi pálya megnyitásához, de ezt egyelőre a hétvégén még nem lehet használni, a déli pálya működik.

Az eplényi Síarénába kevesebb friss hó jutott. körülbelül 10 centi. Ennek ellenére az összes lejtő nyitva van, és megy az összes felvonó, a síelhető pályák hossza több mint 4 kilométer. Bánkút a néhány hetes kényszerszünet után ismét kinyithat. Itt szombat estig több mint 20 centi hó gyűlt össze.

Szilvásváradon 20 centi hó esett az eddigi hóágyús rétegre. Nagyon régen volt errefelé ennyi hó - írja a SíTV. Nagy Hideg-hegyen több mint fél méteres a hóvastagság. Vasárnap a 2-es és a 3-as pálya is nyitva van, a síbuszok reggel óta közlekednek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.