Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 27. 14:19, csütörtök | Belföld

Megnyitotta kapuit az Utazás kiállítás 2020

Megnyitotta kapuit az Utazás kiállítás 2020

Csütörtökön nyílt meg az Utazás 2020 kiállítás a Hungexpo Budapest Vásárközpontban. Február 27. és március 1. között 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren. A díszvendég: Olaszország

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus miatt egyeztettek a kiállítás megtartásáról, és néhány védelmi intézkedés bevezetésével a megrendezés mellett döntöttek.

Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége. Kiemelte: Olaszország a világ 5. legnépszerűbb úti célja, a turizmus megjelenése az országhoz köthető. Az olasz turisztikai szakemberektől sokat tanulhatnak a magyarok. Eger, a belföldi díszvendég pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője, tavaly a legtöbb szavazatot kapta az év turisztikai települése kategóriában egy szállásfoglaló oldal versenyében.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere elmondta: évről évre több turista látogat Egerbe, a vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 700 ezret. A város leglátogatottabb helyszíne a Dobó István Vármúzeum, ahol számos fejlesztés valósult meg.

Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete köszönetet mondott, hogy az idei díszvendégnek az országot választották. Sajnálatosnak nevezte, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja a csodálatos olasz országképet. Az ország aktívan küzd a vírus terjedése ellen, eddig több mint 10 ezer mintát vettek - mondta, egyben reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segít gyorsan leküzdeni a válságot. Olaszország a legrégebbi úti célok közé tartozik, egyre nő az oda látogatók száma, a több mint 90 millió turista tavaly több mint 40 milliárd euró bevételt generált az országban.


Több, párhuzamos rendezvény zajlik

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke a rendezvényt a turisztikai szakma "alapintézményének" nevezte. Idei újdonság, hogy a kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, amely felvonultatja a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat, közel 50 céggel.

A szervezők szerint az Utazás 2020 rendezvényekre látogatók száma elérheti a 40 ezret. Az eseményt a Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg. A kiállítással egy időben, de attól függetlenül rendezik meg az ország legnagyobb, extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált, valamint a régió egyetlen Afrika tematikus fórumát, az Afrika Expót. Mindegyik rendezvény ugyanazzal a belépőjeggyel látogatható, a kiállításra a diákok pénteken ingyenesen léphetnek be.

Forrás: origo.hu

Főkép: Facebook/Utazás kiállítás

Kép: turizmusonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet