Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Június 03. 07:45, csütörtök | Bulvár
Forrás: HírTV

Megszerezheti James Bond autóját

Megszerezheti James Bond autóját

A várakozások szerint több mint egymilliárd forintnak megfelelő összegért kel el egy októberi árverésen James Bond legendás autója – közölte szerdán az aukciót szervező cég. A Sean Connery által két filmben is vezetett 1964-es Auston


Az október 27-re kiírt árverést szervező RM Auctions nevű cég várakozása szerint a legendás autó 3,5 millió fontért (1,1 milliárd forint) fog elkelni. A DB5-öst a Goldfinger (1964), valamint a Tűzgolyó (1965) című Bond-filmekben vezette Sean Connery.

Az autót az Aston Martin szakemberei szerelték fel a híres kémkütyükkel. A járműhöz jár a változtatható rendszámtábla, a felemelhető hátsó páncél, az üldöző autók lerázására használt olajfröcskölő és füsteregető, valamint a dísztárcsákból kitolható forgó penge. Az autóban benne vannak a lámpák mögül előbújó gépágyúk is, de azok nem működnek. Csak egy kütyü maradt ki: az anyósülés alá helyezett katapult.

A filmekhez két DB5-öst készítettek fel, és a most árverésre kerülő darab az egyetlen, amelyik megmaradt.

Az autót egy amerikai rádiós, Jerry Lee bocsájtotta árverésre. A férfi még 1969-ben vásárolta meg a járművet, 12 ezer dollárért. Az árverésből származó bevételt jótékonysági célokra fogja felhasználni.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban