Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Március 02. 14:49, szerda | Bulvár
Forrás: Havassy Press

Megszokta a börtönt a rock and roll zenekar

Megszokta a börtönt a rock and roll zenekar

Az egyik legtöbbet foglalkoztatott hazai rock and roll zenekar, a Pedrofon ismét az Alcatrazban lép fel, azon a helyen, ahol eddig a legtöbb koncertjüket adták. Nem csoda hát, ha a zenészek igazán otthonosan mozognak a „börtönben”.

A zenekar 2002 óta muzsikál együtt, s ez idő alatt évente több, mint száz koncertet adtak, repertoárjuk és referenciájuk igencsak széles skálán mozog. Az előadásuk bővelkedik show-elemekben, felvonultatva az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágereit, a legjobb Hungária, Komár László, Elvis nótákat. A ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézi, és feldolgozza a hozzá közel álló közelmúltbéli dalokat is.

A budapesti szórakozóhelyhez, az Alcatrazhoz különös kapcsolat fűzi a rock and roll muzsikusokat, hiszen az évek során pontosan 80 bulit tartottak ott, s mindegyik fergeteges hangulatban zajlott. A közönség is elégedett volt a műsorral, számos visszatérő vendég tette tiszteletét, akik táncukkal igazi „Rockandrolliát” varázsoltak a rideg díszletek közé.

A Pedrofon néhány hónapnyi szünet után ismét „lesittelte” magát, s visszatért sikerei egyik helyszínére, hogy körülnézzen, mennyire fogékonyak még a rock and roll-ra. Szerencsére a „cellatársak” nem pártoltak el a helyszíntől: már az első idei koncerten is érdeklődve várták a Jailhouse rock aznapi képviselőit.

Az a buli csak a kezdet volt!

Ugyanis a február 4-ei fellépés után most, március 4-én is jelképes rabruhát ölt a hat zenész, s egy estére elviszik az Alcatraz falai közé az igazi, hamísíthatatlan rock and roll-t. Olyan nagyszerű Hungária és Komár László slágerekkel készülnek, mint a Szexbomba rumba, a Csókkirály vagy éppen a Mondd kis kócos. S persze a nemzetközi nagyságok örökzöldjei sem maradhatnak ki, így Elvis Presley és Jerry Lee Lewis repertoárjából mindenképp felcsendül majd egy-egy nóta. A Pedrofon egyik legnagyobb sikere, az Ifa megy a hegyen szintén betölti majd a szórakozóhelyet, ahogy a Ronda vagy és a Csak tisztán című humoros, vitriolos szöveggel megáldott slágerek is. Nem mellesleg itt mutatják be legújabb őrületüket, egy George Michael dal feldolgozást, amely a pikáns „A gatya meg a fék” címet kapta!

S bár a Pedrofon tagjai egytől egyig törvénytisztelő állampolgárok, ebbe a börtönbe mindig szívesen vonulnak be, s mindenkit bíztatnak: csatlakozzanak hozzájuk, mert a „fegyőrök” péntek este jobbnál jobb ételeket és italokat szolgálnak fel, az Alcatraz színpadán pedig 22 órától egészen takaródóig szól a rock and roll!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.