Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 06. 06:00, péntek | Belföld

Megszűnik a Spinoza Színház

Megszűnik a Spinoza Színház

Csütörtökön tartotta utolsó előadását a méltán népszerű Spinoza Ház. A tulajdonos szerint az étterem bérlője lehetetlenítette el a működést. - számol be a HVG.

A régi pesti zsidónegyed közepén álló Spinoza Ház színházával és éttermével tizenöt év alatt méltán népszerű hellyé vált. Sándor Anna, az ingatlan tulajdonosa és a Spinoza Színház igazgatója egy mindeddig életképes üzleti modellt talált ki. A Holy Bagel Kft.-nek azzal a szerződésben lefektetett feltétellel adta bérbe az éttermet, hogy biztosítják a színház zavartalan működését. Ezért is határozott meg 2008-ban mindössze 300 ezer fontos havi bérleti díjat.

Sándor Anna szerint ugyan nem foglalták pontokba, hogy a színház zavartalan működése mit is takar pontosan, de szerinte magától értetődő, hogy ruhatár, pénztár, jegyárusítás, telefon, internet stb. használata a színház működésének elengedhetetlen feltétele. Ez több mint 9 és fél évig valóban magától értetődő volt. Ám amikor Sándor Anna közölte, hogy a tíz év után a június elsejével lejáró szerződést nem kívánja megújítani, mert a vendéglőt a fiainak szeretné átadni, a cég képviselőjének, Tal Lev Levandovskynak a viselkedése megváltozott. Lezárta a színház irodáját, nem engedélyezte a jegyárusítást, a ruhatárat, ellehetetlenítette a működést. Ezért Sándor Anna úgy döntött, hogy holnaptól, április 6-tól, a bérleti szerződés lejártáig szünetelteti a színház működését. A megvásárolt jegyek visszajárnak.

Forrás: kozonseg.hu

Kép: programturizmus.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.