Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Április 05. 13:15, kedd | Helyi

Megszűnik a CITY busz és átalakul a buszközlekedés Győrben

Megszűnik a CITY busz és átalakul a buszközlekedés Győrben

Átalakul a Belváros buszközlekedése Győrben – olvasható a Volánbusz oldalán.

Az egyik legfontosabb változás, hogy április 9-től, szombattól a kizárólag a Belvárosban és környékén közlekedő CITY járatokat más vonalak váltják ki, amelyek több városrésszel teremtenek átszállásmentes összeköttetést.

Ezek a járatok váltják majd ki a CITY járatot:

9, 19, 29

  • A 9, 19 és 29-es járatok a Zechmeister utca – Híd utca helyett mindkét irányban a Teleki László utca – Schwarzenberg utca – Városrét – Dunakapu tér útvonalon érik el az egyetemet, illetve egyes járatok a Mobilist is érintik. A módosítás révén Adyváros közvetlen összeköttetést kap a Belváros északi részeivel. A járatok szombat délelőttönként, valamint tanszünetes munkanapokon is közlekednek.

17, 17B

  • Az Adyvárost és Szabadhegyet feltáró 17, 17B jelzésű járatok a hét minden napján érintik a Munkácsy Mihály utcai megállóhelyet, valamint innen indulnak Likócsra az új, 8Y jelzésű járatok is.

Nemcsak a Belváros, de Pinnyéd és Likócs buszmenetrendjében is lesz változás

8, 8Y

  • A 8-as vonal újra a Révai Miklós utca és Likócs között halad, de az eddiginél sűrűbb és megjegyezhetőbb menetrend szerint, továbbá a vonal minden második járata a Belváros nyugati részét (Virágpiac, Munkácsy Mihály utca) is érinti, 8Y jelzéssel.

18

  • A Korányi Frigyes teret a Révai Miklós utcából induló új, 18-as jelzésű járatok szolgálják ki, amelyek visszafelé 8Y jelzésre váltva Likócsig közlekednek.

13, 13B

  • A 14, 14B vonalakon jellemzően minden második autóbuszjárat a Liget utca helyett 13, 13B jelzéssel Pinnyédre közlekedik, amelyet hurokszerűen jár körbe, érintve a városrész eddig kiszolgálatlan déli részét is. A módosítás révén Pinnyéd átszállásmentes összeköttetésbe kerül Adyvárossal és Marcalvárossal, valamint csúcsidőn kívül jelentősen sűrűbben (jellemzően 70 helyett 40 percenként) érhető el.

14, 14A, 14B

  • Csúcsidőben a 14-es vonal meghosszabbodik Újváros, Nép utcáig. Azok a betétjáratok, amelyek továbbra is csak a Liget utcáig közlekednek, a jövőben 14A jelzést viselnek.

Fontos , hogy a Marcalváros – Adyváros – Gyárváros – Sziget szakaszon a 13, 14, 14A, illetve a 13B és 14B járatok azonos útvonalon közlekednek, tehát a 14-es vonal törzsszakaszán a fenti járatok bármelyike használható, a korábbival azonos vagy kedvezőbb járatsűrűséggel.

Új járat jön létre, amely iskolaidőben Révfalu és Marcalváros közöztt közlekedik majd

16

  • Új vonal jön létre 16-os jelzéssel Marcalváros – Adyváros – Autóbusz-állomás – Árkád üzletház – 14-es út – Vízmű – Keverőtelep (Újfalu lakópark) között.

Tanítási napokon Marcalváros felé/felől 1-1 db járat közlekedik. A járatok a 7090-es regionális vonal meghosszabbításaként, helyi és helyközi utazásra egyaránt igénybe vehetők.

A helyközi jegyek és bérletek Győr, Autóbusz-állomás és Marcalváros között nem érvényesek, ezen a szakaszon kizárólag érvényes helyi jeggyel vagy bérlettel lehet utazni. A helyi jegyek és bérletek viszont a teljes vonalhosszon (Keverőtelep – Marcalváros) érvényesek.

Új, átszállásmentes kapcsolatok jönnek létre Észak-Révfalu, valamint a Szigetköz számos települése és Győr déli része (kórház, rendelőintézet, vásárcsarnok, Győr Plaza, lakótelepek) között.

További változások:

1B

  • Az újvárosi temetőt is érintő 1B járatok munkanapokon is tovább közlekednek, 12 helyett 16 óráig.

6

  • A 6-os jelzésű járatok Szitásdomb felé a 14-es út, Zemplén utcánál is megállnak.

12Y

  • Néhány 12-es járat 12Y jelzéssel a Széchenyi István Egyetemig közlekedik, közvetlen kapcsolatot teremtve az Audi-gyár és az Egyetem között.

15, 15A

  • A 15, 15A jelzésű járatok az Iparcsatorna feletti új hídon járnak, így gyorsabbá válnak, viszont a Likócsi híd megállóhelyet nem érintik. A Révai Miklós utcából reggel 5:02-kor és 7:25-kor induló 15A járatok 15-ös jelzéssel, hosszabb útvonalon, az Ipari Parkot érintve közlekednek.

22A

  • Új 22A járat indul Marcalvárosból reggelenként 4:25-kor, amellyel elérhető a 4:45-kor Budapestre induló vonat.

23

  • A 23-as vonalon közlekedő autóbuszok ezentúl betérnek Győrszentiván-Homoksorra is.

25

  • A 25-ös vonalon munkanapokon a 18 órai műszakváltás kiszolgálására is indul járatpár (Marcalváros – Adyváros – Ipari Park).

30Y

  • Győrszentiván, Kálmán Imre útról munkanapokon a 17:11 órai 30B járat helyett 17:00 órakor 30Y járat indul, amely az Audi-gyárat is érinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.